Bog

Atmosfærebørnene - forsvundet på jorden

Af (
2023
)

Anmeldelse

Atmosfærebørnene 1: Forsvundet på Jorden

30 nov.23
AfKatrine Colmorn

I en ikke så fjern fiktiv fremtid bor det, der er tilbage af menneskeheden, på det højteknologiske luftskib Atmos. Spændende klima science fiction med hjerte.

Jorden er blevet gold og ubeboelig, og vennerne Akai og Juli har aldrig sat deres fødder på den planet, deres oldeforældre boede på. Men da Akais elskede hund Nova en dag springer fra borde, starter det en kædereaktion, der kommer til at forandre børnenes liv.

Præmissen for denne bog lyder desværre ikke så usandsynlig, vel? Det er altså de sørgelige vilkår for de få tusinde mennesker, der nu er tilbage. Det kæmpestore luftskib Atmos, der svæver højt oppe over skyerne, er blevet deres hjem, og her bor drengen Akai og pigen Juli, der er gode venner. Begge børn er fascinerede af Jorden og livet på den men kender kun til den fra den teoretiske undervisning i skolen ombord på skibet. De dyre- og plantearter, de lærer om, eksisterer desværre ikke længere, fordi Jorden er forurenet og luftkvaliteten dårlig. 

Med års mellemrum er forholdene dog så gunstige, at skibet kan komme tæt på, og et special-team kan stige ned og inspicere overfladens aktuelle status og indsamle nogle af de ting, de har brug for på skibet. En sådan nedstigning er nært forestående, og Akais mor er en del af det højttrænede team, der skal afsted. Under nedstigningen øjner Akai og Juli pludseligt chancen for at komme med og selv opleve, hvordan der i virkeligheden ser ud dernede på den farlige Jord. Det viser sig, at planeten ikke er så øde, som de troede, men overfladen er bestemt ikke mindre farlig af den grund. De to venner må holde sammen og være snarrådige for at overleve og forhåbentligt nå hjem til deres familier på Atmos.

Denne bog er spændende og meget aktuel science fiction for børn i en tid, hvor de fleste børn har hørt om klimakrisen, og hvor mange af dem bekymrer sig om fremtiden. Her er ingen løftede pegefingre, blot en virkelig fængende historie, som man simpelthen bare MÅ vide, hvordan ender. Det er en farverig og meget dynamisk graphic novel, hvor historien hænger godt sammen med billedsiden. Specielt science fiction-delen af tegningerne taler virkelig til fantasien med meget flotte robotter og maskiner. Det er en ikke alt for dyster dystopi, der både handler om at passe på den ene Jord, vi har, men også om mødet med det ukendte, kampen for knappe ressourcer og om menneskelighed i en krisetid. 

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Anne Fægteborg
Faustnummer
137277638
ISBN
9788740690606
Antal sider
119

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser