Bog

Fru Frau og Hr. Mann

Af (
2022
)

Anmeldelse

Fru Frau og Hr. Mann

24 jun.22
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

En fortælling om at passe sammen på trods med meget at tale om for både voksne og børn.

I et firkantet hus bor den lille runde Hr Mann og den lange lige Fru Frau. En dag hører de en sær lyd, og de bliver begge meget bange. Faktisk bliver de så bange, at Hr Mann bliver endnu mere rund og endnu kortere, hvorimod Fru Frau bliver længere og helt lige!

Siden de ikke kan genkende lyden, og de begge er for bange til at gå ud for at tjekke udenfor, begynder de i stedet at kalde hinanden grimme ting, der refererer til deres fysiske fremtoning. Ord som: "Kortærmede knævarmer", "Rullerampe", "Grydeske med ørevoks" og "Pølsedyr med papnæse" flyver gennem luften. Til sidst stormer Fru Frau ud ad døren og er for første gang helt alene i en verden, der både er stor og lille, lys og mørk. Er Fru Frau og Hr Mann blevet så opmærksomme på hinandens forskelligheder, at de nu sådan rigtigt er gået fra hinanden?

Fru Frau og Hr. Mann er en skøn historie om forskellighed med tilhørende illustrationer, der forstærker ,hvorledes former og farver lige præcis passer sammen, som man selv synes.

Inge Duelund Nielsen er en vidunderlig fortæller og skriver ofte om genkendelige hverdagstematikker, og hun griber i denne historie problemerne an på både finurlig og humoristisk vis. Katrine Marie Nielsens benytter skægge collagelignende illustrationer i stærke farver, og hun gør brug af forskellige perspektiver og vinkler. Det er et rigtig godt samarbejde, og der er en masse at snakke om for voksne og børn.

 

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Faustnummer
62651253
ISBN
9788771517491
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser