Bog

To slags heste

Af (
2019
)

Anmeldelse

To slags heste af Nicole Boyle Rødtnes

12 okt.19

Nicole Boy Rødtnes kan simpelthen skrive. Her i en letlæsningsserie, som vil appellere til alle med et magisk hjerte og en forkærlighed for enhjørninger og heste med vinger.

I en verden af enhjørninger i Ådalen bor føllet Måne hos Vila, som fandt hende helt alene nede ved søen. Hendes bedste ven er Storm, og begge venter de på, at deres horn skal bryde frem, men Måne ved ikke, om hun nogensinde får et horn, og hvis ikke, må hun ikke bo i Ådalen.

En morgen er Storms horn brudt frem, men hos Vila er der stadigt intet at se. I stedet har hun ondt i hele kroppen, og hendes ryg er meget hævet. Pludseligt bryder to små blå vinger frem på hendes ryg. Vila går i panik og stikker af. Hun møder en anden flok, der har vinger ligesom hende, men de stoler ikke på hende. Enhjørningerne i Ådalen og flokken med vinger heroppe på bjerget er gamle fjender, og de to stammer kommer ofte i kamp. Da Storm kommer for at kigge efter Måne, bliver han taget til fange, men Måne befrier ham, og de flygter sammen. Da Storms far Santos finder dem, er der mange fra Månes tidligere flok, der kalder hende virkelig grimme ting, og Santos spærrer hende inde i en grotte. Men så sker noget meget uventet…

'Horn og vinger' er en fin lille serie om venskab og mod, der har så lavt et lixtal (7), at de fleste børn i de små klasser vil kunne få en god læseoplevelse. Jeg er som altid voldsomt imponeret over alle de historier, der bor i Nicole Boyle Rødtnes. Hun kan skrive om alle emner på alle niveauer og stadig have gode historier tilbage i ærmet. Hun har et helt fantastisk fortællerhjerte.

Denne lille trilogi er illustreret af Viki Munksgaard og alle børn, der elsker heste og eventyr, vil falde pladask for den. Viki Munksgaard benytter sig af farverige, eventyrlige og udtryksfulde illustrationer, der taler til drømmeren i os alle. En gammel hestepige og eventyrelsker som mig er stor fan af denne serie og dette makkerpar. Andet bind i serien hedder 'På flugt' og afslutningen 'En god leder'.

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Faustnummer
47280117
ISBN
9788741506357
Antal sider
31

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer