Bog

Bjørneeventyr

Af (
2022
)

Anmeldelse

Bjørneeventyr

13 dec.22

Fjorten små historier om Pepino og hans venner og deres mange eventyr .

Højt oppe i træerne i ’Bjørnehuset’ bor fem bjørne, der er hinandens bedste venner. De sover sammen i en stor hængekøje i det lille træhus. Pepino er en af de fem bjørne. Han er en lille sort bjørn med hvid snude og store ører, som altid står tidligt op, og som elsker at spille violin.

De andre bjørne er Billy Willy Woodfoot med de store fødder, som ikke tager tingene så tungt, Stumpe, den mindste af bjørnene, der altid har en filtet uldhue på hovedet, Umbri, som sørger for at de andre har det godt, og som har en musefamilie boende i kommoden samt hr. Roland, den gamle venlige bjørn med den tyndslidte pels, der sover tungt.

I vildnisset nedenunder bor bjørnenes mennesker i et bondehus sammen med katten. De tre børn i huset er blevet voksne og er alle rejst hjemmefra, men det er bjørnene ligeglade med, for de elsker deres liv i Bjørnehuset, deres mennesker og den vilde have. Og så elsker de at bage, gå på eventyr og hjælpe deres venner. Det kommer der flere sjove episoder ud af.

’Bjørneeventyr’ er velegnet til godnatlæsning, fordi de små historier kan læses uafhængigt af hinanden. Særligt fin er fortællingen ’Efterår’, hvor Piccolina skal flyve til Venedig for vinteren. Men også geden, der går igen i flere af historierne, er en fin tråd. Stemningen i historierne er hyggelig og ufarlig med paralleller til historierne om ’Peter Plys’, og indimellem er fortællingerne tilført små stregtegninger både i s/h og i farver.

’Bjørneeventyr’ er både sød og fin, men når ikke op på siden af forgængeren Pepino- bjørnen der spillede violin. 

Bogdetaljer

Forlag
Blue Pearl Books
Faustnummer
62817186
ISBN
9788797226148
Antal sider
115

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer