Bog

Klokkeren fra Notre Dame (Ved Maj Bylock, Anne-Sofie Duch Teglgaard)

Af (
2021
)

Anmeldelse

Klokkeren fra Notre Dame

01 dec.21

Stærk og ærlig genfortælling mindsker på ingen måde de mange hjerteskærende øjeblikke, klassikeren er opbygget af.

’Klokkeren fra Notre Dame’ er en fransk roman fra 1831 skrevet af Victor Hugo. Bogen fortæller historien om den fattige og meget smukke sigøjnerpige, Esmeralda, den deforme klokker, Quasimodo og hans adoptivfar præsten Frollo. Et altopslugende og skævt trekantsdrama uden vinder!

Hovedpersonen Quasimodo er født med store deformiteter og er næsten døv. Derfor bliver han som ganske lille efterladt på trinnene udenfor den store kirke Notre Dame i Paris, hvor han bliver fundet af den unge præst Frollo, der efterfølgende sørger for Quasimodo og lader ham bo i kirken.

Efterhånden som Quasimodo bliver voksen, ser forbipasserende ham i tårnene, hvor han springer rundt mellem de store gargoiler langt oppe, og de hører ham ringe med de store kirkeklokker, som er blevet hans eneste venner. Foruden Frollo, som han betragter som en far, har Quasimodo ingen kontakt med mennesker.

På dagen for Narrenes fest under renæssancen i 1482, er der teater og masser af andet liv i byen. Her møder både Frollo og Quasimodo den smukke sigøjner Esméralda, der med sin dans og skønhed sætter hjerterne i brand hos mange mænd. Men særligt hos Quasimodos adoptivfar, Frollo, som er splittet mellem sit begær og kirkens regler. Han beordrer Quasimodo til at hente hende, men Quasimodo fanges og piskes. Da Esméralda ser Quasimodos’ tørst, tilbyder hun ham vand, og lige der forelsker Quasimodo, som aldrig har mødt andet end hån og latterliggørelse, sig inderligt i hende. Og både Frollo og Quasimodo vil risikere alt for Esméralda, men deres hensigter er så forskellige som nat og dag.

Den klassiske fortælling er forud for sin tid og inkluderer minoriteter og peger på de racemæssige uligheder, og historien indeholder desuden det eviggyldige tema om ugengældt kærlighed. I denne udgave har Maj Bylock gjort klassikeren spiselig og underholdende for børn fra ca. 8 år.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Oversætter
Anne-Sofie Duch Teglgaard
Faustnummer
39482746
ISBN
9788775493135
Antal sider
85

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer