Bog

Ophav

Af (
2022
)

Anmeldelse

Ophav

12 sep.22
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Smuk og eftertænksom billedbog om at opdage sig selv som en del af verden og acceptere uendeligheden, som man ikke kan overskue.

'Ophav' er en smuk fortælling om drengen Morgan, der bor med sin mor og elsker at dykke ned i deres badekar, som Benny også gjorde i 1969. Her kan Morgan svømme med delfiner og beundre livet på havets bund, lige indtil han trækker bundproppen op, og karret tømmes.

Når Morgan er med sin mor på tur, leger han ofte, at han er en blomst med rødder, som ikke kan flyttes. Nogle gange tager hans mor ham op på sine skuldre, og så kan han se langt væk og helt ud til havet. Om natten drømmer Morgan tit, at han møder sin ukendte far et sted i havet. Da Morgan en dag kan se både himlen og sig selv i en lille vandpyt, forundres han.

I skolen leger Morgan sommerfugleleg med Aviaja, selvom han gerne ville lege familie, hvor han kan være faren. I weekenden er han med mor ved stranden, hvor de sammen kigger stjerner og ser aftegninger af delfiner og sommerfugle på himlen, mens de snakker om, at jorden er blå som havet. 

Anne Sofie Allermann står bag flere dejlige billedbøger, og hun er virkelig dygtig til at indfange det store i det små. Med udgangspunkt i det nære og i hverdagen omdanner hun umiddelbare dagligdagssituationer til noget magisk, der kræver eftertænksomhed. Gitte Gades illustrationer er så smukke, at man fortabes i en drømmeagtig tilstand, hvor tankerne bevæger sig langt ind i de enkelte billeder. Gitte Gades illustrationer understøtter den drømmeagtige fornemmelse i fortællingen og sørger for, at de store spørgsmål ikke bliver for abstrakte, men i stedet transformeres til en virkelig oplevelse, der drysses med et nærmest overjordisk skær.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Faustnummer
134137266
ISBN
9788771511611
Antal sider
46

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser