Bog

Troldeliv for de mindste - hvor er Kubbu?

Af (
2018
)

Anmeldelse

Troldeliv for de mindste - hvor er Kubbu? af Peter Madsen og Sissel Bøe

21 jan.19

’Hvor er Kubbu’ er en flot bog i kraftigt pap og stort format, der giver de yngste en fin introduktion til Troldeliv-universet.

Det er sengetid i troldehøjen, men Kubbu er forsvundet. Nu er gode råd dyre, for Pajko kan ikke falde i søvn uden sin søde kælefrø. Kubbu må findes for, at der kan falde ro over troldehjemmet, og derfor går jagten gennem den store og ældgamle troldehøj, som er fuld af herlige gemmesteder, hemmelige kroge og kringlede smutveje. Sporene fører dybere og dybere ind i højen, og på den måde kommer man igennem de mange forskellige rum i troldehjemmet og lærer samtidig hele den store, brogede troldefamilie at kende.

Bogen myldrer af farver, liv og glæde i Peter Madsens detaljerige og stemningsfulde illustrationer, som her er i fokus, fordi tekstdelen er nedtonet. Ulig de oprindelige billedbøger i den populære Troldeliv-serie, så er teksten helt enkel og består mest af små fortryllende vers og remser samt spor til skattejagten. Det er spændende at gætte med på, hvad der gemmer sig på næste side, og da hver og en i troldefamilien har en rolle med at give ledetråde til, hvor Kubbu er løbet hen, så er bogen også en oplagt måde at præsentere Troldeliv-universet for de mindste på.

Desuden lægger bogen op til både læsning og leg. På bagsiden er der en låge med papfigurer af både Paja, Pajko og frøen Kubbu. Disse figurer kan bruges til at følge Kubbus spor gennem troldehøjen ved, at læseren fører dem igennem de mange sprækker, huller og døre, som bogen er udstyret med. På den måde bliver de mindste en aktiv del af oplæsningen samtidig med, at historien gøres levende. Bøger med flapper og huller udmærker sig ved, at de har en umiddelbar appel til børn, fordi de inviterer til at sidde og udforske på egen hånd, samtidig med at den taktile sans aktiveres.

Denne flotte og indbydende papbog med de populære trolde gør, at børn helt ned til 2 års-alderen kan få glæde af Sissel Bøe og Peter Madsens vidunderlige og stemningsfulde troldeunivers.

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
ISBN
978-87-415-0159-8
Antal sider
14

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer