Bog

Habakuk og den hemmelige dyrehandel

Af (
2022
)

Anmeldelse

Habakuk og den hemmelige dyrehandel

04 maj.22
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Søren Jessen har skrevet en både sjov og alvorlig historie med masser af fine illustrationer.

Hvis man pludselig mister sin bedste ven, en vidunderlig grøn undulat, er det bedste i verden at komme på et tiltrængt eventyr på jagt efter en sagnomspunden hemmelig dyrehandel, hvorom det fortælles, at netop denne er indehaver af de meget sjældne undulater.

I en fremtid, hvor det meste af kloden er oversvømmet, og transport foregår i ubåd, bor drengen Mik sammen med sin mor Sif. Hun skal på en vigtig opgave i Stillehavet og skal være væk i to uger. Derfor skal Mik passes af sin morfar, Habakuk, der bor i et hus på havets bund. Habakuk har tidligere arbejdet som tatovør, men er nu pensioneret og er faktisk gået lidt i stå. Men han elsker sin undulat Pipper, som han har lært at sige en hel masse. Morgenen efter at Mik er ankommet, ligger Pipper død i bunden af sit bur.

For at få sin morfar i godt humør igen får Mik ham lokket med på jagt efter en ny undulat. Ombord på ubåden "Klokken", der sejler på brumtabletter, kastes de ud i deres livs eventyr, hvor de desuden får Kaptajn Havblik med ombord, møder store kaskelothvaler, Gamle Ni-arm og mange andre helt utrolige ting og besøger byer, som Mik kun har hørt om. Alt sammen for at finde en lille livsvigtig fugl, så morfar kan blive glad igen.

Søren Jessen har skrevet en del børnebøger der beskæftiger sig med klimaforandringer. I ’Habakuk og Den hemmelige dyrehandel’ hører man ikke direkte om klimaforandringerne, men det er implicit i fortællingen, at verden har set anderledes ud engang. Samspillet mellem Mik og morfar er både sjovt og kærligt. Både sproget, tematikkerne og Søren Jessens skønne illustrationer henvender sig til børn fra ca. 5 år. 

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
62511702
ISBN
9788702356663
Antal sider
203

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser