Bog

Karl

Af (
2023
)

Anmeldelse

Karl af Anne Bomholt

01 mar.23

Fin og stemningsfuld graphic novel om pigen Helena, der til tider føler sig udenfor i sin egen familie.

På en sommerferie får Helena et chok, da en mystisk mand viser sig for hende gentagne gange. Hun forsøger at fortælle sin familie om ham, men de er optagede af andre ting og tror ikke på hende. Helenas nysgerrighed overvinder dog den første forskrækkelse, og detektivarbejdet går i gang. En rigtig fin fortælling for større børn, der nænsomt indkredser fornemmelsen af at være alene og udenfor flokken.

Pigen Helena er på ferie i familiens sommerhus med sine forældre og 2 brødre, da hun pludselig ser en mystisk mand i uniform stå bag sig på badeværelset. Først bliver hun overrasket og bange, men da hun har set manden et par gange, får hendes nysgerrighed overtaget. Hun forsøger at dele det med sin familie, men ingen af dem kan se manden, så Helena står alene med sin oplevelse. Forældrene ryster blot på hovedet og nægter at høre på endnu en af Helenas historier.

Helena finder selv modet frem til at snakke med manden, der viser sig at være et vaskeægte spøgelse. Heldigvis er Karl, som manden hedder, ikke et spøgelse af den uhyggelige slags, og de to bliver venner af en slags. Det viser sig, at Karl har brug for Helenas hjælp til at løse gåden om hvem, han er, og hvorfor han går igen. Historien om pigen Helenas venskab med spøgelset Karl er en stemningsfuld graphic novel, som bestemt er værd at dykke ned i. Skildringen af en familiedynamik, hvor et barn måske ikke altid føler sig helt med, er spot on, og bogens portræt af Helena er rørende på en måde, der ikke er overvældende.

Det er en flot bog fra debutanten Anne Bomholt, der virker til at have noget på hjerte omkring børns indre liv og det at have respekt for det. Mysteriet om spøgelset Karl er spændende, og handlingen udspiller sig i et dejligt naturligt og uforceret tempo der, sammen med tegningernes solskin, sand og isvafler, bringer sommerferiefornemmelsen af at være løsrevet fra hverdagens logik og tidsregnskab til live.

Bogdetaljer

Forlag
Cobolt
Faustnummer
135595322
ISBN
9788770859981
Antal sider
74

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer