Bog

Sølvblomst

Af (
2021
)

Anmeldelse

Sølvblomst

31 jan.22

Cecilie Eken har drysset plantemagi ud over en god hverdagshistorie, som vokser på alle måder.

Jonas og hans forældre skal flytte til anden by, fordi hans far har fået nyt arbejde, og Jonas skal skifte skole. Jonas er bedste venner med Simon, som han har altid har kendt. De to drenge har en hemmelig hule i en gammel tilgroet have nær et ældre hus. I huset bor en gammel dame, som de har døbt heksen, men som i virkeligheden hedder fru Qvist. De ser hende ofte gå i haven, mens hun både vander blomsterne og taler med dem.

Efterhånden bliver det svært for drengene at gøre ting sammen. Simon er begyndt at spille fodbold og har fået nye kammerater. Derfor tager Jonas selv ud i hulen, hvor han observerer fru Qvist gå rundt i haven og kysse hver enkelt blomst. Næsten som en afsked. Få dage senere ser han en ambulance ved huset med reddere, der bærer hende ud. Han vover sig ind i huset, da han synes, det ser ud som om, planterne læner sig op ad vinduerne og rækker frem efter hjælp. Jonas vander dem og opdager, at huset ikke er tomt! Han beslutter sig for at finde ud af, hvem der bor i huset, og det viser sig at være et væsen, som han aldrig i sin vildeste fantasi havde forestillet sig.

Det er en virkelig fin og sælsom fortælling, som fletter sig ind i en relaterbar historie om at føle sig rodløs i tilstanden mellem to hjem, om venskaber på pause, flere former for kærlighed og tanker om livet. Naturen og respekten for liv er omdrejningspunktet, og det fine væsen ’Sølvblomst’ er både stærk og sårbar i sin barnetilstand med den voksnes stemme og magt. Bogen er ikke blot velskrevet, den er samtidig både velkomponeret og stemningsfuld, og forsiden er simpelthen så flot.

Bogdetaljer

Forlag
Gutkind
Faustnummer
61814752
ISBN
9788743402046
Antal sider
170

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer