Bog

Gulduret

Af (
2022
)

Anmeldelse

Gulduret

01 dec.22

Eventyrlig og smuk historie om at mærke efter, hvad der er det vigtigste i livet. Læs og nyd fortællingen sammen med dem, du har kærest.

Tænk sig, hvis det kunne være ens fødselsdag hver dag, man vågnede! Lagkage til morgenmad, masser af gaver og fortravlede forældre, der prioriterer at tilbringe dagen med en. I den magiske og eventyrlige fortælling 'Gulduret' får Sophia chancen for at tage skæbnen i egen hånd og springe alt det kedelige, grå og hverdagsagtige over. Men måske det netop der, hvor lykken skal findes. En smuk fortælling i ord og billeder med filosofiske undertoner om at se det smukke i hverdagen og sætte pris på nuet med de nærmeste.

Hverdagen er min yndlingsdag, plejede Sophias bedstefar at sige, og det står skrevet på hans gravsten. Men Sophia er træt af hverdage og trist over, at bedstefar døde blot fem uger tidligere. På hendes 10-års fødselsdag viser det sig, at bedstefar har efterladt en fødselsdagsgave til Sophia. Han elskede at lave skattejagter for hende, og gaven er et stort mærkværdigt guldur og beskeden ”Hvad er livets største gave? Den store viser er nøglen”.

Da Sophia ser nærmere på uret, kan hun se, at det ikke er et almindeligt ur. Hun prøver forsigtigt at dreje urets viser en lille tak, og i samme øjeblik vågner hun op til sin 11-års fødselsdag dagen efter. Gaverne er blevet lidt større og det hele er lidt mere festligt. Derfor er forventningen endnu større om aftenen, da hun igen drejer på viseren og snart efter vågner op til endnu en fødselsdag. Sophia har simpelthen fundet en genvej til glimmer og fest og til at springe hverdagens kedelige ting som oprydning, tandlægebesøg og koteletter i fad over.

Men da hun bliver overmodig og drejer for meget på viseren, går det galt. Hun vågner op mange år senere gammel og alene. Først ved hun ikke sine levende råd, men jo mere hun tænker over bedstefars sidste besked, jo mere overbevist bliver hun om, at den gemmer på en anden betydning. Det bringer hende ud på en sidste skattejagt arrangeret af bedstefar.

Budskabet i 'Gulduret' er poetisk i al sin enkelthed, og sammen med Signe Kjærs nænsomme og smukke illustrationer bliver det en meget rørende fortælling om tiden, døden, livet og alt det af betydning derimellem. Læs og nyd fortællingen sammen med dem, du har kærest.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
62984333
ISBN
9788727011806
Antal sider
60

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer