Bog

Tilbage på jorden

Af (
2023
)

Anmeldelse

Tilbage på jorden

09 mar.23

Eventyrlig rumrejse giver et vue over store begivenheder på jorden, udvikling, bevægelse og menneskelig arrogance.

I vores verden udsætter mennesker ofte sig selv og hinanden for store prøvelser, og vi kan have en tendens til at ville have ret for enhver pris. Faren i bogen vil gerne give sine to børn et lidt større perspektiv på verden, og han tager derfor sine børn med på tur ud i rummet. Derude kan man nemmere dele verden op i mindre bidder, når man ser det hele på afstand ovenfra.

Ude i rummet opdager de, at Jorden ikke optager meget plads i rummet. I deres rumbil flyver de mod Månen, en tur der vil tage dem næsten et år. Vælger de nu at dreje til venstre ved Månen, vil det tage 78 år at køre fra Jorden til Venus. Og endnu længere tid at køre helt til Solen. Faktisk hele 283 år!

Hele tiden kigger faren i bilens bakspejl, hvor Jordens historie udspiller sig. Og de betragter både de store verdenskrige, så da vikingerne erobrede verden, eller dengang den kinesiske mur blev opført og de ser tiden helt tilbage til sidste istid. Jordens historie fortalt sideløbende med en rundtur i rummet. Det er virkelig fint.

Bogen fortæller om rummet og de forskellige planeter, men bogen konkretiserer desuden afstandene i rummet samt i solsystemet ved at lade familien bevæge sig rundt i en rumbil, der kører 60 km/t, og får derved beskrevet de uforklarligt store afstande på en letforståelig måde. Oliver Jeffers er virkelig dygtig til at få de lidt abstrakte emner og perspektiver bragt til et konkret niveau.

'Tilbage på jorden' er et vellykket forsøg på at bringe solsystemet ned på Jorden på mere end en måde, og samtidig tage et bagudvendt blik på menneskets nogle gange uforståelige væsen. 

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Camilla Schierbeck
Faustnummer
135623016
ISBN
9788727017617
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer