Bog

Plop!

Af (
2023
)

Anmeldelse

Plop!

17 jul.23
AfLine Hoffgaard
Skribent

Yderst charmerende og hjertevarm historie om at være lille og bange for noget nyt og ukendt.

'Plop' er den skønneste fantasifulde historie om at frygte det, man ikke kender og et venskab, som spirer over tid. Man kan ikke undgå at falde pladask for det lille søde frø (og lidt ønske, man selv fandt et). Med sine uimodståelige varme illustrationer og lune i fortællingen tager Maria Nilsson Thore brodden af et svært emne.

Da Oskar er ude at gå tur, lander en lille varm nød i hans hue. Derhjemme åbner Oskar nøden og opdager, at der indeni nøden gemmer sig et lille levende frø. Men frøet bliver skræmt fra vid og sans og begynder at pibe, for det har aldrig set et menneske før. Oskar gør alt for at trøste og opmuntre, men frøet lukker skallen gemmer sig indeni nødden igen. Om aftenen sover Oskar med nødden ved sin kind og frøet kan mærke Oskars varme og hjerteslag. Næste dag føler frøet sig tryg nok til at komme ud af skallen og lege med Oskar. Da far senere opdager frøet, er det ham, der bliver skræmt.

'Plop' byder på en original formidling af temaet frygt ved at vise, at både store og små kan blive bange. Ved at flytte fokus væk fra barnet, kommer det mere til at handle om, hvordan man kan drage omsorg og hjælpe, når andre bliver bange. Det er en virkelig skøn fortælling, som kan læses af alle, der elsker en god fortælling om fantasi og venskab, men den kan også bruges mere målrettet som forberedelse på de overgangsfaser og nye situationer, mindre børn står overfor.

Bogdetaljer

Forlag
Mais
Oversætter
Kirsten Koch Jensen
Faustnummer
136328964
ISBN
9788794422109
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser