Bog

Doktor Skum

Af (
2022
)

Anmeldelse

Doktor Skum

01 jun.22

Højt tempo for de 9 til 14-årige, hvor en drengedrøm bliver til virkelighed, når Simon Langhoff alias Flamesman1 foreviges som en moderne superhelt i tegneserieform.

Hvis du ikke lige vidste det, er Flamesman1 en populær youtuber, der henvender sig til børn med en blanding af sjove betragtninger og spas og gak, tilsat en lille snas af fakta. Simon Langhoff er en helt almindelig ung mand, der med sine underholdende videoer er kommet på fornavn med rigtigt mange børn og unge. I denne bog foreviger tegneren Mads Ellegård Skovbakke Flamesman1 og lader ham få superkræfter, så han lever op til sit navn. Det er en rigtig sjov ide, og bogen holder hele vejen igennem et ret så hæsblæsende tempo, der snildt kan konkurrere med det, unge læsere er vant til fra YouTube og Tik Tok.

Flamesman1 er bare en uskyldig youtuber, der lever sit liv og gør sin ting. Alt er godt lige indtil den dag han uforvarende kommer til at lægge sig ud med den forsmåede tidligere tv-vært Doktor Skum. Efter at have haft en karriere i fjernsynet, hvor hun fortalte om skums kemi, lever hun nu et anonymt liv som hundefrisør. Da hun opdager, at Flamesman1 lægger ting op fra hendes tid på skærmen, og at det får mange likes, beslutter hun sig for at genoptage sin karriere som skærmtrold.

Doktor Skum laver sin egen kanal, så hun kan få 15 minutters berømmelse mere. Men det er ikke så let at blive populær på YouTube, og hun har svært ved at konkurrere med Flamesman1 og de andre unge youtubere. Hun beslutter sig derfor for at eliminere dem, så hun kan få rampelyset tilbage. Doktor Skum angriber Flamesman1 med sit kraftfulde mystiske skum X-D247, men skummet har desværre ikke den ønskede effekt. I stedet for at neutralisere hendes konkurrent ved at få ham til at gå op i flammer, giver skummet ham flammekræfter, så han pludseligt begynder at leve op til sit kunstnernavn. Da Flamesman1 finder ud af, at hun også er ude efter andre youtubere, må han lynhurtigt lære at styre og bruge sine nye kræfter, så Doktor Skum ikke får held med sine skumle planer.

Bogen om Flamesman1 er fuld af gode og sjove ideer, der gør den til underholdende læsning for de 9 til 14-årige. Bogens Simon Langhoff er en sympatisk hovedperson, som ikke er mere glamourøs, end at børn nemt vil kunne identificere sig med ham og hans venner. Det er sjov og ballade og ikke nødvendigvis frygteligt dybt, men det behøver al læsning heldigvis heller ikke at være. Bogen egner sig til fans af sjov og action og kan muligvis også friste den modvillige læser.

Bogdetaljer

Forlag
Silhuet
Faustnummer
62530979
ISBN
9788793839496
Antal sider
108

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer