Bog

Du siger det ikke

Af (
2023
)

Anmeldelse

Du siger det ikke

13 apr.23

Nye børnebogsserie tager afsæt i en etageejendom med relaterbare historier om venskaber og hverdagsproblemer. 

Viggo bor med sin mor i en etageejendom, hvor hun er vicevært. Viggo hjælper sin mor med forskellige praktiske opgaver, men allerhelst vil han sy, og det er han rigtig god til. Viggos far bor i Nordjylland med sin nye familie, og Viggo føler sig lidt i vejen, når han er der. Det er heller ikke altid let at være søn af viceværten, og Lucas, som vi møder i næste bog, er altid modbydelig overfor Viggo. I skolen kalder de Viggo for Vigga, og særligt Walter er strid. Det begyndte, dengang Viggo kom i skole i sit hjemmesyede tøj.

En dag flytter Barbara ind med sine to børn Adam og Amanda, og hun virker en smule fraværende. Det har heller ikke rigtig noget med. Amanda kommer til at gå i Viggos parallelklasse, og Viggo vil rigtig gerne hjælpe hende med at sy gardiner til hendes værelse. De udvikler snart et nært venskab, lige indtil den dag hvor de afslører hinandens hemmeligheder ved en uheld. Men Viggo opdager også ting omkring sin gamle, lidt stivnakkede morfar, som han aldrig ville have gættet. Måske rummer alle mennesker flere nuancer, og måske har de alle drømme?

Viggo og Amanda er begge skilsmissebørn, så deres venskab bygger både på gensidig forståelse, og på følelsen af at være anderledes. Bogen har fokus på venskab og hverdagens problemer og er fortalt, så den appellerer til de fleste læselystne fra ca. 10 år.

Det er et fint greb i serien  at udarbejde historierne, så de er uafhængige af hinanden, men at der alligevel er et fællesskab gennem ejendommen kaldet ’Huset’ og nogle få personer.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
135678805
ISBN
9788727010601
Antal sider
118

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer