Bog

Louca - startskuddet

Af (
2023
)

Anmeldelse

Louca – 1. Startskuddet

15 jun.23
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Humoristisk tegneserie om gymnasieeleven Louca, der er både doven og klodset. 

Ungdomsårene kan være en hård tid, for Louca er det faktisk lidt værre. Han er både en dårlig sportsmand og studerende, og han er en klodset. Louca får dårlige karakterer på gymnasiet, og han ved, at han dumper, hvis ikke han får tårnhøje karakterer til sin kommende eksamen. Han taber hele tiden koncentrationen og har også ret ondt af sig selv. 

Louca er dybt ulykkelig over sine manglende evner i nærmest alle fag, også i idræt, hvor han næsten altid kommer til skade, fordi han er så klodset, men han forsøger at opretholde sin lidt for smarte facade overfor familien, særligt sin lillebror, der ser rigtig meget op til ham. Han vil så gerne være kærester med Julie, men hver gang han forsøger at være sød og opmærksom, sker der et eller andet forfærdeligt, og det ender ofte med, at Julie kommer til skade.

Netop som det ser allermest håbløst ud i en presset eksamenssituation, dukker den flotte Nathan op ud af det blå. Og han kan både svare på alle spørgsmålene til eksamen og er formidabel til at spille fodbold. Kan han mon redde Louca og hjælpe ham til at blive lige så populær?

Bogen er første bind af planlagte tre. Forfatter og illustrator Bruno Dequier kommer fra animationsverdenen og det kan ses. Karaktererne er afbilledet med en god portion humor, og de elever, som alting går glat for, er smukke og harmoniske, hvorimod Louca er tegnet med en ret stor næse og er temmelig usammenhængende. Det samlede udtryk er levende, let og med masser af humor.

Bogen kommer omkring problemer med kærligheden, skolen og følelsen af angst for at skuffe dem, man holder af. Og så handler historien jo også ret meget om fodbold, og det er sjældent, at jeg er stødt på en tegneserie om netop det.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Julie Rotne
Faustnummer
135998036
ISBN
9788762740693
Antal sider
78

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser