Bog

Amulet. 1. bind, Stenens vogter

Af (
2019
)

Anmeldelse

Amulet. 1. bind Stenens vogter af Kazu Kibuishi

26 aug.19

Første bind i graphic novel serie om pigen Emily og den magiske amulet er en eventyrlig, dramatisk og opslugende fortælling om mod, venskaber og kampen mellem godt og ondt.

’Amulet’ er en spændende og hyggelig serie proppet med eventyr og magi til børn fra ca. 8 år. Voksne kan selvfølgelig også læse med. De børn, som er udfordret på læsningen, vil glæde sig over de spændende illustrationer og den overkommelige tekst, der giver en fornemmelse af at have læst noget, der ligner en rigtig bog i hardcover og ikke bare er en tegneserie.

Kazu Kibuishi er en anerkendt amerikansk-japansk forfatter og illustrator, som bl.a. har illustreret forsiderne på Scholastics jubilæumsudgave af Harry Potter serien. ’Amulet’ serien er befolket med stærke karakterer og elskelige personligheder i form af dyreskabninger og robotter, der bliver tro følgesvende for Emily og hendes familie. ’Amulet’ er inspireret af Hayao Miyazaki, herunder særligt den smukke animefilm ’Nausicaä - fra vindenes dal’.

Som første del i serien introducerer ’Stenens vogter’ pigen Emily og hendes lillebror Navin, der har mistet deres far i en trafikulykke. Moren har besluttet, at de skal flytte for at bo i den forsvundne oldefars gamle hus. Allerede den første dag sker der mystiske ting i huset. Emily finder en ikke helt almindelig halskæde med et amuletvedhæng, som leder dem på sporet af den forsvundne oldefar og ind i et hemmeligt land kaldet Alledia, hvor en ond elverkonge hersker.

Uden at Emily helt forstår det, er hun udpeget som den udvalgte, der kan redde Alledia og dets folk. At være stenvogter er dog langt fra ufarligt, og Emily får hårdt brug for Navin og deres mange nye venner, hvis hun skal gøre sig håb om at overvinde elverkongen. Men kan hun overhovedet stole på amulettens kraft, eller har den sine helt egne planer for at vinde magten?

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Faustnummer
008004791__1
ISBN
9788711432945

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer