Bog

Kurt Komet & Rex - pakkepost til hele universet

Af (
2022
)

Anmeldelse

Kurt komet & Rex

26 jan.22

Herligt graphic novel-samarbejde mellem den populære forfatter Morten Dürr og den Ping-pris-vindende Patrick Steptoe, der sammen har hittet på et nyt fantasifuldt univers.

Bogen kan læses af børn fra omkring de 8 år, men er også velegnet til højtlæsning fra cirka 6 år. Historien om den 9-årige Kurt Komet, der rejser rundt i rummet i sin helt egen raket med sin trofaste robothund Rex, er et eventyr af den slags, der sætter godt gang i fantasien. Form og indhold går op i en skøn, letlæselig enhed, og man kan sagtens forestille sig, at der kunne komme flere historier om Kurt Komets oplevelser.

Kurt Komet er bare ni år gammel og arbejder som for pakkebud for den krævende Nixen Bix. Heldigvis er han ikke alene; med sig har han robothunden Rex, der både er godt selskab men sandelig også en stor hjælp for Kurt, når der løbende dukker udfordringer op på ruten. Kurt kommer ud for lidt af hvert, for universet er stort og fyldt med eksotiske planeter, der lever op til navne som "Guf", "Prut" og "Gamle Glubske". Men han tager det hele i stiv arm, selvom det ikke altid er et nemt job at skulle aflevere pakker i dette univers. Kurt gør altid sit bedste for at leve op til sit ansvar og levere pakkerne til tiden, og selvom det til tider er lidt farligt, er det heldigvis aldrig kedeligt, hverken for Kurt eller læseren.

Kurts hemmelige våben er hans firbenede ven, robothunden Rex. Rex er det ultimative kæledyr, fordi han indeholder alt, hvad Kurt eller nogen andre for den sags skyld kunne ønske sig. Han kan sammenlignes med de klassiske firbenede tegneserie-sidekicks som Idefix, Terry og Ratata, men han kan så meget mere end dem. Iblandet lidt Hundemand og et kæmpestort drys Gammelpots vadsæk er det faktisk kun fantasien, der sætter grænser for Rex’s formåen, og fantasi mangler skaberne bag bogen bestemt ikke. Tilføjelsen af Rex og dynamikken mellem ham og Kurt Komet er en genistreg, der sammen med det gennemførte og vidstrakte univers giver næsten uendeligt mange muligheder for nye eventyr.

Patrick Steptoes tegninger er vildt flotte, og hvor end man kigger hen i bogen, er der noget spændende, der fanger øjet, og sjove detaljer, der er værd at kigge nærmere på. Farvepaletten er ret usædvanlig med sit mix af vanille, hindbær, og lys- og mørk-blålilla, der leder tankerne hen på en super-cool space-age isbod, men farverne passer rigtigt godt sammen med historien og klæder især Kurts flotte rumraket ’Sølvpilen’. Det er en bog, man lægger mærke til, og heldigvis for det, for jeg tror, mange børn vil kunne lide den. 

Bogdetaljer

Forlag
Plot
Faustnummer
61961194
ISBN
9788792789693
Antal sider
67

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer