Bog

Drengen med sølvhjelmen

Af (
2019
)

Anmeldelse

Drengen med sølvhjelmen af Hanne Kvist

28 okt.19

Denne vidunderlige graphic novel illustreret af Rasmus Meisler er en fejring af den første udgivelse af romanen for 20 år siden. Det nye format er genialt til denne bog og skaber en helt ny læseoplevelse.

'Drengen med sølvhjelmen' er en poetisk og meget rørende historie om drengen Jon og hans desperate kamp for at redde sin lillesøster: "Jons lillesøster havde vinger da hun blev født. Jon var den første der så det. Senere tænkte han af og til på om han også var den eneste." 

Fortællingen foregår i en verden, der minder om vores egen, men i denne verden, kan man blive født med vinger, ligesom Jons lillesøster, Liv. Hun bliver født med to sorte "små bitte benede vinger med tynd hud imellem, sammenfoldede og rynkede som flagermusvinger". Jon elsker Liv fra første øjekast, hvor deres forældre derimod nærmest er afvisende overfor hende. Faktisk er det Jon, der giver hende navnet Liv.

Da Liv er fem måneder gammel, afleverer deres forældre hende til Børnetjenesten for derefter at lade som om, hun aldrig har eksisteret. Jon prøver alt for at få forældrene til at hente hende igen, men intet hjælper. Jon forsøger at få sine forældre til at komme til fornuft, men må opgive. I stedet indleder han sin egen jagt på søsteren. Med sig har han sin sølvfarvede hjelm med små påsatte vinger. Eftersøgningen bringer ham i kontakt med musikeren Michum, der hjælper ham. De to kompagnoner oplever en masse vilde, surrealistiske mennesker og episoder i jagten på Liv.

Det er en barsk bog om en lille dreng, der må kæmpe for sin søsters ret til at være anderledes. Den handler om ikke at være god nok og om ikke at passe ind. Ramus Meislers dystopiske illustrationer har tilført et lag af yderligere mørke til en historie, hvor forældre sælger deres egne børn, hvis ikke de ikke passer ind i den perfekte tilværelse, de har skabt. Tekst og illustrationer inviterer til genbesøg og masser af snakke. Bogen vandt Forums nordiske børnebogskonkurrence i 1999, og Wikke & Rasmussens film 'Der var engang en dreng, der fik en lillesøster med vinger' er bygget over den.

'Drengen med sølvhjelmen' kan læses fra ca. 8 år, enten alene eller sammen. Det er en oplagt bog til samtaler om at være uperfekt i en verden befolket af perfekte mennesker. De fleste ældre børn og voksne vil desuden elske bogens for dens helt egne, perfekte skønhed.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Graphic
Rasmus Meisler
ISBN
978-87-638-5916-5
Antal sider
139

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer