Bog

Lightfall - vogterne af den evige flamme

Af (
2024
)

Anmeldelse

Lightfall- Vogterne af den evige flamme

11 mar.24

Forrygende grafisk roman udfolder et vidunderligt fantasyeventyr. 

Bea er adopteret og bor sammen med sin bedstefar Grisetroldmanden Alfrid og katten Nimm i et eventyrligt hus ude i skoven i landet Irpa. En dag Bea er ude for at samle urter til sin bedstefar, kravler hun op i et træ, glider og falder lige ned i favnen på galdurianeren Cad, om hvem der siges, at hans slags har 12 mands styrke og 100 års visdom. Han er på udkig efter Grisetroldmanden, og Bea tager ham med hjem. Da hun kommer tilbage til huset, er det tomt!

Beas bedstefar har efterladt et brev, hvori der står, at han har glemt en yderst vigtig opgave med at tilse “Den Hvileløst Sovendes Segl’”, og derfor har været nødt til at skynde sig afsted. Bea, Cad og Nimm skynder sig efter ham, og undervejs møder de den sære kvinde Grocha, kæmpekrabber, enorme tentakler, det lille hestelignende væsen Kippen Rauken Barnabus og ikke mindst det hellige væsen Arsai, som de redder fra øglerne. Det bliver en yderst farlig eftersøgning, hvor Bea finder ud af, at det ikke er alle flinke væsner, hun kan stole på,  og hvor de får afdækket den skjulte fare, som hele Irpa svæver i.

Historien er bygget op på de smukkeste scenarier, f.eks. bedstefarens hus, de forskellige universer og udsigten fra de høje træer. Irpa er et tidløst univers, med masser af magi og fantastiske væsner i alle afskygninger. Der er adskillige detaljer at udforske i hver eneste opslag. Der er en herlig dynamik mellem Bea og Cad, og de er begge empatiske og modige, hvilket man særligt oplever i deres møde med de mange forskellige væsner i jagten på Grisetrolden. Man får undervejs mere at vide om Beas bedstefar, samtidig med at der også fortælles en historie om fuglen og solen, som lægger op til bind to.

Bea har en form for angst, som gør at hun bliver handlingslammet, når de er i fare. Men efterhånden som duoens oplevelser bliver mere og mere farefyldte, bliver hun bedre til at handle, fordi det betyder så meget for dem at finde Grisetroldmanden.

Fortællingen er et stort og velfortalt eventyr med flere sjove elementer i en magisk verden, som man gerne vil udforske mere.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Oversætter
Anders Vad Bruun
Faustnummer
137827271
ISBN
9788740085747
Antal sider
254

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer