Bog

Sille skal dele af Sofia Rådström

Af (
2020
)

Anmeldelse

Sille skal dele af Sofia Rådström

09 jan.20
AfAnnie Christensen
Skribent

Charmerende og genkendelige hverdagsfortællinger på rim for de yngste læsere.

Svenske Sofia Rådström debuterer på dansk med pegebøgerne om pigen Sille, der skildrer oplevelser og udfordringer, som småbørnsfamilier kan genkende sig selv i.

I ’Sille skal dele’ kommer veninden Esther på besøg, og hun vil lege med Silles legetøj, men det er Sille ikke meget for. Far siger, at hun skal lære at dele, men gælder det også for ham selv, når Esther og Sille får fat i hans computer?

I Kom nu, Sille skal far og Sille ud at handle, men Sille har meget bedre tid end far, og hun opdager hele tiden spændende ting - en myre, en bus, en vovse og en hundelort - som hun til farens frustration bare lige skal udforske, lige indtil han selv bliver optaget af sin mobil og pludselig er den, der ikke kommer.

Der er både humor og varme i bøgerne om Sille. Forfatteren står helt på barnets side, når det med at være fælles om tingene gælder for både store og små, eller når det antydes, at forældre faktisk ikke selv er så meget bedre til at komme, når de er optaget af noget. At historierne fortælles fra barnets perspektiv, kommer også til udtryk i illustrationerne, hvor de voksne bogstaveligt talt er beskåret fra livet og op.

Teksten er meget enkel, og rimene skaber en fin rytme i oplæsningen. Illustrationerne er holdt i klare farver, der træder tydeligt frem på en dæmpet baggrund, og historierne udtrykker et barns små oplevelser og følelser på en troværdig og umiddelbar måde. Personerne er lette at afkode, og særligt Sille er slet ikke til at stå for, og så er hun en hovedperson, der bærer briller, hvilket ikke opleves særligt ofte.

Det er to skønne, charmerende og relaterbare pegebøger til de yngste læsere fra ca. halvandet år. Der må gerne komme flere bøger om Sille.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Anne Krogh Hørning
ISBN
9788740658057
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser