Bog

Pissemyre

Af (
2020
)

Anmeldelse

Pissemyre af Lars Daneskov

30 aug.20

Lars Daneskov har endnu engang skrevet en varm og vedkommende bog, denne gang om den svære, spirende pubertet.

Melvin har accepteret sin rolle som den usete, mindste dreng i klassen, mens hans ven Sejr lever op til sit navn. Sådan er det, indtil der dukker en ny pige, Maja, op i klassen.

Melvin bor alene med sin far, der er skolens pedel, i en lille kælderlejlighed, hans mor er død. Det går sådan set fint nok, og han har det godt med Sejr, selv om han ikke forstår dennes interesse i pigerne, der er endnu mere mystiske med deres spirende bryster. Med Majas ankomst midt i 6. klasse forandrer meget sig, så for at hæve sig over anonymiteten, beslutter han sammen med Sejr at danne bandet The Pissemyrers.

Bogen kommer omkring mange relevante emner: venskab, jalousi, familie, sorg, svigt og ikke mindst den spæde pubertet og dens kvaler.

Forlaget angiver, at den kan læses fra 8-årsalderen. Jeg ville nok vente til mine drengebørnebørn kom op på Melvins og Sejrs alder eller i hvert fald begynder at interessere sig for piger. Til den tid kan de læse bogen selv, men som voksen er det en rigtig god idé selv at læse den først, så man forhåbentlig kan få en række gode snakke om den. Der er nok at tage fat på. Og så tager man jo aldrig skade af at blive mindet om, hvordan det var, dengang man selv var i den alder.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
48255019
ISBN
9788702301717
Antal sider
234

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer