Bog

Polka får nye venner

Af (
2022
)

Anmeldelse

Polka får nye venner

21 nov.22
AfAnnie Christensen
Skribent

Sød og charmerende billedbog om hundehvalpen Polka, der efter en tur i parken erfarer, at man godt kan være gode venner og have det sjovt sammen, selvom man er meget forskellige.

Her er en hund, der hedder Polka. Hun er på jagt efter en ny ven at lege med, men hun er lidt svær at stille tilfreds. Alle de andre hunde i parken er enten for store, for små, for høje, for lave eller for vilde, men så møder hun Rumba, som har den helt rette størrelse for en ven. Det ender dog med, at Polka hen ad vejen får brug for hjælp af de hunde, som hun i første omgang afviste at lege med.

Polkas forestilling om, hvordan den rette ven skal være og se ud, ændrer sig. For heldigvis erfarer hun, at man ikke behøver at være ens for at være venner, og at alle kan bidrage med noget, som de lige præcis er gode til. Forskelligheder kan altså være ret nyttige, ja faktisk en styrke. Til slut finder alle hundene ud af at lege sammen i en stor flok.

Det er en fin og hyggelig billedbog om venskab, tolerance og forskellighed. Budskabet om, at man ikke behøver at ligne hinanden for at være venner, er nemt at afkode. Bogen viser også, at det kan være sjovt at lege flere sammen. Selvom der kun er hunde med i historien, er der stor genkendelighed i forhold til konflikter og løsninger i små børns legesituationer.

Illustrationerne er skønne og udtryksfulde i glade farver, og de forskellige hunde er herlige og sjove at se på. Teksten er holdt helt enkel med få, korte og dialogrige sætninger på hver side. Siri Melchior har denne gang både skrevet og illustreret historien, men ellers kender vi hendes livlige streg fra Kim Fupz Aakesons Lili-bøger og Oliver Zahles serie om pigen Pølse.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
134318163
ISBN
9788702357103
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser