Bog

Frankenstein (Ved Gill Tavner)

Af (
2022
)

Anmeldelse

Frankenstein

17 jun.22

Mary Shellys berømte roman i lette og anderledes klæder.

Romanen fortæller historien om videnskabsmanden, der for at forstå livet først måtte forstå døden, og som samtidig lod hånt om de etiske konsekvenser.

Da Victor Frankenstein rejser til Ingolstadt for at læse medicin, er det bygget på et ønske om at opdage kernen i den menneskelige eksistens. Han beslutter at skabe sit eget væsen ud af kropsdelene fra andre mennesker. Hans eksperiment lykkes, og da væsnet vågner, er det både skrækslagent og uden bevidsthed. Victor flygter, og det samme gør det ulykkelige monster.

I tiden, der følger, oplever monsteret udelukkende afvisninger alle vegne og beslutter, at Victor skal skabe en mage, så den ikke længere er ensom. Victor er bange og kan ikke overskue konsekvenserne af det, han har gjort, og han nægter begå samme fejl igen. Det kommer han til at fortryde, for der findes ingen som den, der intet har at miste, der vil ofre alt.

Genfortællingen kan læses af børn fra ca. 8 år og har bevaret uhyggen, smerten og den rædsel, som monsteret føler ved at vågne i en ukendt verden, men også den rædsel, Victor Frankenstein føler, da det går op for ham, hvad han har gjort. Rasmus Jensens illustrationer er virkelig fine og forstærker uhyggen og håbløsheden i fortællingen. Jeg er virkelig glad for, at der er kommet fokus på de gamle klassikere, og at de genudgives, så alle kan læse med.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Oversætter
Anne-Sofie Duch Teglgaard
Faustnummer
62141603
ISBN
9788775493142
Antal sider
56

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer