Bog

Bjørn går i hi

Af (
2019
)

Anmeldelse

Bjørn går i hi af Marie Duedahl

14 dec.19
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Vinterens mørke kan være næsten uudholdeligt. Bogens illustrationer skaber et lag af alvor bag den korte, søde tekst i fin begynderlæsebog.

Drengen Bjørn er sur og trist, fordi det er vinter, og alt er gråt udenfor. Han vil gå i hi for at holde det ud. Han siger det til sin mor, men hun ler bare og siger: "Du går glip af julen, Bjørn". Bjørn er dog ligeglad: "Jeg er træt af vinter. Godnat!". Mor og far er med på idéen, og de går også i seng for at sove indtil foråret. Efter en time er Bjørn ved at dø af sult, og han går ind til forældrene, fordi de skal sørge for, at han får mad, men de beder ham gå tilbage til sit hi. Han keder sig, men så begynder det at sne.

Denne fortælling indeholder en meget fin følsomhed, som forstærkes af de smukke illustrationer. Vi ved alle, hvordan det føles, når verden er mørk, og de lyse timer ganske få. Bjørns sindsstemninger er beskrevet, så børn kan relatere til dem.

Historien er skrevet i korte sætninger med mange lydrette ord. Bogen er udgivet i Alineas serie 'Grøn Læseklub' med Let-tal 12 og Lix-tal 5. Marie Duedahl har skrevet en del letlæsningsbøger, hvor mange af dem indeholder en god portion humor. Illustrator Katrine Louise Jacobsen har illustreret flere børnebøger, og hun kan med sine tegninger udtrykke sig meget stærkt. Bjørn, der pludseligt er stor og svæver over sine forældres seng med gult lys ud af øjnene, viser hvor insisterende han er i sit krav om, at de skal stå ud af sengen og sørge for mad til ham.

Bogdetaljer

Forlag
Alinea
Faustnummer
46943295
ISBN
9788723540591
Antal sider
25

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser