Bog

Dracula af Russell Punter og Valentino Forlini (ill.)

Af (
2018
)

Anmeldelse

Dracula af Russell Punter og Valentino Forlini (ill.)

30 mar.19
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Dracula i nye klæder, denne gang omklædt til et børnepublikum. Spændingsniveauet er højt, og uhyggen ligger og lurer allerede fra de første sider.

Den velkendte historie om Grev Dracula, der i 1897 inviterer den unge, engelske forretningsmand Jonathan Harker op til sit slot langt inde i bjergene i Transsylvanien for at lave forretninger med ham.

Den gode Jonathan er lykkeligt uvidende om, hvem Dracula i virkeligheden er. I diligencen mod Borgopasset, hvor Jonathan skal sættes af, da grevens personlige diligence skal afhente ham der, undrer han sig alligevel en smule over de andre passagerers reaktion, da han fortæller dem, hvor han er på vej hen. En af dem kalder endda Dracula for et uhyre!

Vel ankommet til slottet er der flere og flere ting, som Jonathan synes er mærkværdige. Det er et kæmpe slot, men der er ingen tjenere, greven spiser ikke, der er ingen spejle nogen steder, og da Jonathan en aften ser Dracula klatre ned ad den stejle mur med hovedet først, begynder han at ane, at noget er galt.

Sideløbende med Jonathans oplevelser i bjergpasset i Karpaterne, følger man hans forlovede Mina Harker hjemme i England. Hun er er på besøg hos sin bedste veninde Lucy, der også opfører sig mere og mere sært. Da et forladt russisk skib går på grund ved Englands kyst, og en stor hund springer i land, er hverken Mina eller Lucy i sikkerhed længere. Heldigvis hviler Draculas ærkefjende professor Abraham Van Helsing aldrig ret længe ad gangen.

En meget flot tegneserieudgave af den kendte klassiker. Illustrationerne er detaljerede og farverige og passer stilistisk rigtigt fint sammen med historien. En virkelig god måde at få de gammeldags og lidt svært tilgængelige klassikere serveret for børn fra ca. 10 år. Forrest i bogen er der et flot kort over verden på Draculas tid, og bagerst i bogen er der et afsnit om, hvordan myterne om Dracula opstod, hvilket tilfører et historisk lag til oplevelsen.

En skøn læseoplevelse for både børn og voksne.

Bogdetaljer

Secondary title
Carlsens tegnede klassikere
Forlag
Carlsen
Oversætter
Kim Langer
Graphic
Valentino Forlini
ISBN
978-87-11-90084-0
Antal sider
103

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser