Bog

Motorcyklen Charlie

Af (
2023
)

Anmeldelse

Motorcyklen Charlie

07 mar.23
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Forrygende fortælling om motorcyklen Charlie, der tager læseren med på køretur på en lun dag.

Charlie er en ældre motorcykel, der elsker at køre langt og hurtigt, og han er vild med at lave larm. Særligt hvis der er damer i nærheden. Charlie elsker godt vejr, for når det er regnvejr, vil han ikke ud af garagen, selv om han både hoster og harker. Så skal han på værksted og kigges igennem, for han kan fejle alt muligt. 

Mekanikeren har brug for rigtig meget forskelligt værktøj, som man kan se i bogen. Når han er færdig, kører Charlie helt perfekt igen ud i det gode vejr. Indtil det pludselig begynder at ryge fra motoren, og ingen kan hjælpe ham. Skal han virkelig sove udenfor? Ham der er vant til at sove i sin garage med tæppe og nathue på.

Jeg er ret begejstret for denne billedbog, der fortæller om Charlie, der til sidst  reddes af motorcyklen Britt, som Charlie er lidt flov over at få med hjem i garagen, fordi det roder. Britt er heldigvis ligeglad. Bogen er fyldt med motorcykler, mekanik, værktøj, styrthjelme og kærlighed.

Sabine Lemire er ekspert i at tage udgangspunkt i børn, og Jenz Koudahls tegninger understøtter dette. Da Charlie kører rundt på landet, møder han blandt andet en selvtilfreds jæger med en hund, hvis tunge er helt ustyrlig lang, og hans gengivelse af Charlies blik på Britt, mens hun drikker 87 kopper benzin, bliver man helt varm af. For ikke at glemme alle de fantastiske hoveder med forskellige styrthjelme på, der viser forskellige typer motorcyklister. Gæt din egen type, mens du læser bogen højt for børn fra 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Faustnummer
135309885
ISBN
9788762740716
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser