Bog

Frankenstine

Af (
2019
)

Anmeldelse

Frankenstine af Lars Kramhøft

05 maj.20

En fortælling om at være anderledes, ensom og helt særlig i en YA-gyser, der minder om en blanding af Carrie og Familien Adams. Frankenstein i nye, transkønnede klædelige klæder.

En videnskabsmand og tidligere kirurg, der har mistet sin kone og datter i et flystyrt, skaber ud af sorg og ensomhed et Frankensteins monster, som han kalder Stine. Da han ikke kan holde verden ud længere, tager han sit eget liv og efterlader Stine. Hun er nu helt alene, og det er virkelig svært, for ikke alle behandler dem, der er anderledes, særligt godt.

Nu skal Stine finde ud af spillereglerne i denne mærkelige verden, som hun ikke forstår, og som ikke forstår hende. En verden fyldt med mennesker, der er enormt optagede af, om man er hankøn, hunkøn eller begge dele. Og Stine er ingen af delene og alligevel begge dele. Er det overhovedet vigtigt? Da der er skolefest, kan Stine ikke finde ud af at navigere i forventningerne fra de andre og kommer til at såre nogen, som betyder rigtig meget.

'Frankenstine' er en meget anderledes og smuk graphic novel, hvis hovedtematikker er venskab, køn og magi. Historien i sin helhed ligner ikke noget, jeg har set før, og det er ret befriende. Mørkt og humoristisk, overvældende og alligevel ret simpelt. En historie med mange forskellige spor og mange sære væsner. Nogle af dem forklædt som mennesker.

Forfatter Lars Kramhøft står bag flere udgivelser, særligt gyserbøger, og illustrator Jam Aden har et både stærkt og unikt udtryk. Bogen henvender sig til børn fra ca. 10 år, unge og voksne, der har mod på og lyst til en anderledes læseoplevelse.

Bogdetaljer

Forlag
Cobolt
Graphic
Jam Aden
ISBN
978-87-7085-819-9
Antal sider
83

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer