Bog

Ida og Kalle

Af (
2019
)

Anmeldelse

Ida og Kalle af Inger Tobiasen

11 feb.20

De fine og hverdagsnære pegebøger om pigen Ida og hendes oplevelser med bedstevennen Kalle kan meget vel være en nutidig pendant til de populære bøger om Totte og Lotte.

Serien tæller indtil videre 20 titler, som består af små nedslag i det lille barns hverdag, relationer og følelsesliv. Hvor de første bøger tog afsæt i skiftende årstider og Idas leg i forskelligt slags vejr, har Ida sidenhen oplevet følelser i alle afskygninger og stået i genkendelige udfordringer og legesituationer. Temaerne er hele vejen igennem vedkommende og relaterbare for målgruppen, fordi historierne tager udgangspunkt i situationer fra det lille barns dagligdag.

I ’Ida og Kalle’, som er seneste skud på stammen, handler det om venskab og forventningens glæde. Ida vågner glad op og gør sig fin, for i dag er en særlig dag. Hun skal mødes med sin bedste ven Kalle, og han har en hemmelighed med til hende. Hvad mon det er?

Teksten er kort og letforståelig, og Inger Tobiasen vækker sine historier om Ida til live med en blød, let og tidløs streg. De charmerende illustrationer er holdt i få, enkle og dæmpede farver, og bøgerne er udgivet i et praktisk kvadratisk format. Det er rolige og eftertænksomme historier, der overordnet set handler om at bruge sin fantasi, om at mærke efter indeni og om at blive uvenner og gode venner igen. Scenen er helt og holdent børnenes, for der optræder ingen opdragende voksne, der griber bedrevidende ind.

Pegebøgerne om Ida er virkelig fine til de yngste fra 1,5-2-årsalderen, for sammen med Ida har de mulighed for at lære sig selv, deres følelser og verden lidt bedre at kende.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
ISBN
9788740655162
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer