Bog

En hyæne i mørket

Af (
2020
)

Anmeldelse

En hyæne i mørket af Nicole Boyle Rødtnes

21 jun.20

Spændende letlæsningsserie om venskab, magi, åndedyr, mod og forudbestemte skæbner.

Alvildas Stjernebøger består af en række medrivende letlæsningsserier, målrettet børn mellem 7 og 10 år, hvor Nicole Boyle Rødtnes bl.a. står bag de populære bøger om ’Zombie Zoo’ og Star Girl. I ’Lys & mørke’ skildrer hun en klassisk fantasyfortælling om kampen mellem det gode og det onde, og om hvordan de to poler altid vil eksistere side om side.

I første bog, ’En hyæne i mørket,’ begynder det hele den dag, hvor Olivia bliver udvalgt til at være Lysets vogter. En mystisk, engellignende skabning falder pludselig ned fra himlen og proklamerer, at Olivia er udset til at være hendes efterfølger. Det har Olivia ikke spor lyst til, men hun accepterer nødtvunget den ring, som følger med kaldet, og som kun Lysets vogter kan bære. Der går ikke længe, før Olivia må gøre brug af ringens magiske kræfter, for Mørkets herre angriber med sine uhyggelige og dødbringende åndedyr, og han lykkes med at såre Olivias bedste ven, Oscar.

Heldigvis finder Olivia ud af toeren, ’En grib på himlen’, at hun også kan tilkalde mægtige åndedyr gennem ringens magiske kraft, og sammen med Oscar trækkes hun ind i en farlig kamp mellem lyset og mørket. Oscars ar på kinden efter kampen mod de mørke åndedyr gør, at han kan mærke og spore Mørkets herre og hans ånder, men problemet er, at de også kan spore ham nu. I tredje og afsluttende bind, ’En slange i dybet,’ har Mørkets herre besat Oscar, og han vil for evigt være tabt til mørkets verden, hvis ikke det lykkes Olivia at redde ham i tide.

’Lys og mørke’ er en dramatisk og til tider lidt uhyggelig serie til de begynderlæsere, der brænder for fantasy og magi. Lixtallet er blot 7, men historien er medrivende, selvom den er enkelt fortalt. Spændingsniveauet understøttes af Tina Burholts mange farverige og livlige illustrationer, der særligt skildrer både de gode og onde åndedyr med stor indlevelse.

Nicole Boyle Rødtnes er uhyre produktiv og evner at skrive vedkommende historier for den målgruppe, hun henvender sig til, uanset om det er inden for letlæsnings-, fantasy- eller YA-genren.

Bogdetaljer

Secondary title
Lys i mørket
Forlag
Alvilda
Faustnummer
47811295
ISBN
9788741510149
Antal sider
41

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer