Bog

Otto vågner

Af (
2020
)

Anmeldelse

Otto vågner af Micaela Annas

20 aug.20
AfAnnie Christensen
Skribent

En lille perle af en pegebog, der med varme og nærvær skildrer samsovning i en moderne børnefamilie.

Det er tidlig morgen, og alle sover sammen i den store seng. Eller nej, Lille Otto sover ikke længere, og derfor skal de andre også vågne. Han kysser mors fod, kravler op på fars hoved, putter ting ned i storebrors bukser og vækker storesøster med en prut på maven. Da hele familien endelig er vågen og klar til at stå op, er Otto blevet træt og falder i søvn igen.

'Otto vågner' en humoristisk og charmerende historie om en tidlig morgenstund, der helt sikkert vil vække genkendelse hos mange småbørnsfamilie. Handlingen foregår i far og mors seng, hvor der udover Otto også er plads til storebror, storesøster, hunden, katten samt diverse tøj og legetøj. Det er ikke så ofte, at pegebøger synliggør samsovning, som mange børnefamilier ellers praktiserer i dag.

Bogens simple sprog spiller godt sammen med billedsiden, der formidler langt mere end der står i den knappe tekst. Moa Graafs smukke og bløde tegninger er fyldt med liv, varme, nærhed og humor. På trods af en stor dobbeltseng så ligger mor helt yderst på kanten med storebror hen over sig, mens far har storesøsters ben på maven, og i midten ligger Otto og fylder på tværs. Sovesituationen er illustreret præcis så kaotisk, kærligt og rodet, som den er, når der er små børn i sengen.

Forsiden viser Otto, der gavtyveagtigt har det ene øje på klem, mens han ligger i sin lilla sparkedragt. Storebror er afbildet med langt hår, og mor har befriende nok ubarberede ben. Familien består desuden af forskellige hudfarver. Det er en helt igennem dejlig og omfavnende pegebog, der rammer plet i sin skildring af samsovning med småbørn.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Anne Krogh Hørning
Graphic
Moa Graaf
ISBN
978-87-406-6117-0
Antal sider
24

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser