Bog

Papirhjerter

Af (
2023
)

Anmeldelse

Papirhjerter

10 aug.23

Denne dejlige gule bog anbefales til alle kommende og nyslåede teenagere og deres forældre.

Bare bogens forside giver én lyst til, smilende, at åbne den. Indeni bliver man mødt med springende ord og sætninger, ganske få på hver enkelt side, der på fineste vis formidler hjerte, smerte, sommerfugle og alt det andet, der svirrer rundt i hoved og krop på en kommende eller nyslået teenager. Bogen handler om at finde sig selv og om alt det, man har mulighed for at opleve, når man går glip af noget andet. Selvom hjerter kan rives over som tyndt silkepapir, så kan nye heldigvis foldes og gives til nogen, der passer på dem.

Alva er en ung pige på omkring de 13-14 år, hvis største ønske er at få bryster og menstruation, så hun endelig kan komme til at føle sig ”helt rigtig”. Og så hun måske kan tiltrække sig noget opmærksomhed fra den nye dreng i klassen, Pedro fra Spanien. Men i sommerferien skal hun være hos sin far i Langebo, alt for langt væk til at kunne tage i friluftsbadet sammen med alle de andre hormonbomber – og Pedro. Samtidig begynder hendes bedste veninde at opføre sig underligt, og Alva føler sig for alvor forladt og alene. Men i Langebo bor også Susie. Og Alfred med de bløde læber. Pludselig bliver alting så enkelt og kompliceret på samme tid.

Jeg er ret forelsket i den her skønne, lille bog. Den er hurtigt læst, men selvom den ikke fylder meget, så formår den alligevel at komme omkring en masse følelser. Følelser, der bliver understreget af den kreative og springende indretning af ordene på siderne. Alva lyser op på siderne, man kommer ind under huden på hende, og man føler hendes forvirring og trang til at passe ind og gøre alt det rigtige – og hvor svært det kan være.

Hanne Dagmar Raaberg er uddannet fra forfatterskolen og arbejder både som forfatter og coach. På hendes hjemmeside kan man læse, at hun ”..elsker sproglige nyskabelser og finurligheder. Men jeg gider ikke selv læse bøger, der kun er sproglige eksperimenter. Der skal også være en god historie.” Det må man sige, at hun er lykkedes med her! 

ALLE pigerne er vilde med ham også Sascha og Celia

jeg har ikke en chance, siger jeg

det har jeg heller ikke, sukker E-L

Men dét har hun jeg ved det bare helt ind bagved ribbenene

der strammer.

Bogdetaljer

Forlag
Gutkind
Faustnummer
136670689
ISBN
9788743406297
Antal sider
246

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer