Bog

Carl er kilden

Af (
2019
)

Anmeldelse

Carl er kilden af Ida Jessen

22 okt.19
AfAnnie Christensen
Skribent

Sjette bind i serien ’Carl for de mindste’ handler om søskenderelationer og afspejler på fornem vis genkendelige, universelle følelser for de yngste læsere.

Elefantungen Carl vil gerne lege med sin storebror Albert, som er ved at bygge en spændende hule. Men Albert vil ikke have sin lillebror med i legen. Carl giver dog ikke op, og til sidst får han overtalt Albert. De leger og har det sjovt, indtil Albert giver Carl en ordentlig kildetur, så bliver det pludselig for meget.

’Carl er kilden’ skildrer på en fin og enkel måde relationen mellem den uimodståelige elefantunge Carl og hans storebror. Her er meget at spejle sig i for børn med større søskende, for selvom Carl er en elefantunge, så opfører han sig præcist som et lille barn. Carl ser op til sin storebror og vil så gerne være med i legen, men han siger også fra, når legen ikke længere er sjov. Selvom Ida Jessens tekst er meget kortfattet, der står kun en enkelt sætning eller to på hvert opslag, så formår hun alligevel at skildre søskendedynamikken mellem de to brødre helt i øjenhøjde med de allermindste.

Den korte, umiddelbare handling og det enkle, overskuelige persongalleri suppleres på smukkeste vis af Hanne Bartholins bløde, blide og stemningsfulde akvareller, som er holdt i dæmpede og rolige farver. Det succesfulde makkerpar har tidligere udgivet seks billedbøger om Carl, før serien ’Carl for de mindste’ så dagens lys.

Bøgerne om elefantungen Carl er små mesterværker, der rammer plet i beskrivelsen af børns små og store hverdagsdramaer. De kan læses for de helt små fra 1 års-alderen.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Graphic
Hanne Bartholin
ISBN
978-87-638-6112-0
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser