Bog

Det halve kongerige

Af (
2023
)

Anmeldelse

Det halve kongerige

09 okt.23

Morten Riemann afslører, hvad der sker, når man lukker eventyret. Måske er det virkelig kedeligt at leve lykkeligt til sine dages ende? 

Kongen og dronningen af det halve kongerige sidder på hver sin trone og keder sig! De siger det ikke højt, for det kan gøre kedsomheden meget værre. Men dengang kongen var ridder, hvor han bla. nedlagde drager, og dronningen var prinsesse med mange bejlere, oplevede de en hel masse. Nu sidder de bare på deres trone! 

Kongeparrets tvillinger Agnes og Arthur keder sig også, og de beslutter sig for at gå en tur til ’den anden halvdel’ for at se, om der sker noget spændende der. Men der er helt stille! Både under broen, hvor der kunne have boet en trold, i den dybe skov, som kunne have skjult en modbydelig heks, og også i den store sø, der kunne have huset et monster. Ikke engang en forbandelse kan de støve op. ’Den anden halvdel’ må simpelthen være det kedeligste sted i hele det samlede kongerige! Men så er det, at de møder en sær gammel skrædder.

Morten Riemann har afsløret, hvad der egentlig sker, når man lukker eventyret, hvor de lever lykkeligt til deres dages ende. Ikke noget som helst! Den flig forfatteren løfter, viser at interaktionen mellem læser og fortælling har nået sin slutning, og at oplevelsen kun bringes til live, når bogen åbnes og filtreres gennem læserens virkelighed. Kristian Eskild Jensens forrygende, og denne gang lidt mørke illustrationer, er afgørende for historien. De viser præcis hvor mørk skoven er, hvor smuk den nærmest uendelige sø er og lader os også vide, at noget gemmer sig et sted.

Et både finurligt og humoristisk eventyr til børn fra ca. 5 år.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Faustnummer
137039966
ISBN
9788771519099
Antal sider
30

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer