Bog

Den sultne larve Aldrigmæt - Søg og find

Af (
2020
)

Anmeldelse

Den sultne larve Aldrigmæt - Søg og find af Eric Carle

17 sep.20

Følg den sultne larve Aldrigmæt på dens vej gennem skoven i en farverig pegebog fyldt med flapper og udstansninger.

De fleste kender den sultne larve Aldrigmæt fra billedbogen af samme navn, og den velkendte historie om larven, der spiser sig gennem en masse mad for til sidst at forvandle sig til en smuk sommerfugl, er genudgivet flere gange. I denne nye og enkle søg-og-find udgave adskiller handlingen sig ved, at Aldrigmæt gemmer sig ude i skoven blandt andre dyr, og derefter går det ud på at finde den lille larve.

Bogens fem opslag består af sider i kraftigt pap med fordybninger, som leder hen til flapper, der kan åbnes. Bag hver flap gemmer der sig et af skovens dyr, og på hver side er der et simpelt spørgsmål, der sætter findelegen igen og som slutter med en opfordring til at følge vejen hen til flappen. Kigger man godt efter, kan man få øje på larven Aldrigmæt på hvert opslag, men først på sidste opslag er det den, der sovende i et træ er at finde bag flappen.

Flapperne i bogen er med til at skabe overraskelser, udfordre hukommelsen og anspore de yngste til at være en aktiv del af oplæsningen, og de fine og farverige illustrationer kalder på genkendelse, for de har samme collageagtige udseende som den klassiske udgave af historien.

Bøger med flapper og huller udmærker sig ved, at de har en umiddelbar appel til børn, fordi de inviterer til at sidde og udforske på egen hånd, samtidig med at den taktile sans aktiveres.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Lotte Kjeldskouv
ISBN
9788711982242
Antal sider
8

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer