Bog

Moby Dick (Ved Maj Bylock, Anne Krogh Hørning)

Af (
2022
)

Anmeldelse

Moby Dick

18 maj.22

Klassikeren om den gale skibskaptajn Ahab, der ikke skyr nogen midler i kampen for at dræbe den hvide kaskelothval Moby Dick er her fint fortalt for børn fra 8-årsalderen.

Romanen betragtes som et af verdens største litterære mesterværker, og den er her genfortalt i en letlæst udgave, så børn og voksne, der ikke har mod på at kaste sig over originaludgaven, også kan være med.

Hovedpersonen Ismael, som kunne være forfatteren selv, skal påmønstre et hvalfangerskib i Nantucket i det nordvestlige Nordamerika. Han ankommer i god tid til havnen og beslutter sig for at overnatte på en kro, hvor han skal dele seng med en harpuner, som viser sig at være en kannibal med tatoveringer over hele kroppen, der hedder Queequeg. De to forskellige mænd bliver hinandens bedste venner og får begge hyre på skibet Pequod.

Skibets kaptajn Ahab har mistet sit ene ben, da en hval bed det af, og han er både rasende og helt utilregnelig. Han beder alle ombord om at holde øje med den store hvide hval, som skal fanges uanset omkostningerne. Hvalen kendes under navnet Moby Dick, og det er den, der har kostet kaptajnen det ene ben. Kaptajn Ahab hader Moby Dick inderligt, og den efterfølgende jagt viser, at kaptajnen er parat til at ofre alt og alle ombord inkl. sig selv, for at nå sit mål.

Romanen er her fortalt ganske kort og uden den store kompleksitet. May Bylock har genfortalt den ellers svært spiselige roman som en spændende historie, der fortæller om hævntørst, egoisme og ondskab, men også om venskab og mod.

Der udgives pt. en del klassikere genfortalt for børn, og det eliminerer den lidt utilnærmelige status fra nogle af romanerne. Som voksen læser nød jeg også at få genopfrisket historien. Bogen er illustreret af Rasmus Jensen og de fine s/h illustrationer er med til at gøre historien levende for læsere fra ca. 8 år.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Oversætter
Anne Krogh Hørning
Faustnummer
62004746
ISBN
9788775493128
Antal sider
89

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer