Bog

Kongen der ønskede sig ingenting

Af (
2023
)

Anmeldelse

Kongen der ønskede sig ingenting

08 sep.23
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

En både sjov og eftertænksom fortælling om menneskets tro på, at lykken kan købes og altid findes rundt om næste hjørne.

Kongen har alt. Som i virkelig alt! Han har en elefant uden snabel, en cykel med larvefødder, en larve med cykelfødder og meget, meget mere.

Han har samlet på alle mulige og umulige ting i mange år, og alt, hvad han ejer, er inddelt i kategorier og nummereret. Han mangler ingenting, og hvor kan han finde dét?

Kongen leder allevegne, forsøger at finde svar i en af sine mange bøger, men selv det private kongelige bibliotek har heller ikke svaret. Kongen tager endda ud i ørkenen, hvor der intet er, men heller ikke her, kan kongen finde ingenting. Ej heller på den uendelige mørke himmel. Hvad skal han dog gøre? For at finde på noget at ønske sig, må han skaffe sig af med alt, han ejer, så der kan blive plads til ingenting.

Bogens hovedperson har alle ting i verden, med den tomhed, han alligevel føler, viser, at glæden eksisterer indeni os.

Olivier Tallec har flere billedbøger bag sig, og denne historie er både fin og finurlig. Hans illustrationer er herlige, humoristiske og med mange søde karakterer i skønne farver. 

Bogdetaljer

Forlag
Vild Maskine
Oversætter
Christel Pedersen
Faustnummer
136278894
ISBN
9788772274089
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser