Bog

Spøgelsesjægerne - Tunguska

Af (
2023
)

Anmeldelse

Spøgelsesjægerne - Tunguska

20 feb.24

Spøgelsesjagt kan være særdeles farligt. Især hvis spøgelserne er hævngerrige og morderiske.

Historien indledes i 1908 med eksplosionen i Tunguska Sibirien. Ti dage senere er forskeren professor Boris Voynich og hans kollegaer taget til området for at lede efter overlevende. De møder et spøgelse, der fører dem ned under jorden til et sted, hvor en lille pige gemmer sig, som de hjælper tilbage til deres lejr.

Treogtyve år senere møder vi Ian Davenport, en ung genert mand der i 1930’ernes New York forsker i spiritualitet. Som led i sin forskning er han en aften på besøg hos mediet Madame Irma, som har en seance, men hans måleudstyr forstyrrer hende, så hun smider ham ud.

Ians mentor Boris Voynich bliver dræbt for øjnene af Ian under et altødelæggende angreb på deres laboratorium. Det viser sig snart, at morderne har tænkt sig at dræbe alle, som har forsket i Tunguska.

Ian søger desperat hjælp hos politiet, der ikke tager ham alvorligt, fordi han er "spøgelsesjæger", og han forsøger at få hjælp fra en større avis, der har en afdeling for paranormal aktivitet. Den unge journalist på avisen Nell Lovelace er ret skeptisk overfor hans fortælling, men hun indvilliger i at hjælpe ham. Sammen vil Ian og Nell forsøge at opklare hemmeligheden bag mordet på Boris, som har tråde tilbage til den mystiske eksplosion i 1908. De ved, at de skal advare pigen Marlene, som Boris og kollegerne fandt efter eksplosionen, da hun kan blive næste offer på listen. Marlenes forældre var også begge forskere, og hun kan erindre brudstykker af sit liv sammen med dem. Måske erindringer der kan kædes sammen med eksplosionen?

Fortællingen udspiller sig i et andet New York, som er steampunk-inspireret og med spøgelser. Ian Davenport forsker i det spirituelle, og sammen med sin mentor Boris Voynich opfinder de måder at kunne se ånder på i håbet om at kunne bevise deres eksistens. Ian Davenport er en perfekt hovedperson, der med sin kejtede opførsel er meget menneskelig, og hans samspil med den kontante Nell samt en gæv ældre dame skaber en skøn dynamik.

Farverne er mørke, og illustrationerne er både fine og elegante med en imponerende sans for detaljer, som understøtter den humoristiske, spændende og lidt videnskabelige historie samt giver indtryk af i virkeligheden at være en ældre original tegneserie. Også fordi tøjet, bilerne mv. er som taget ud af 1930’erne.

Man kan heller ikke lade være at være fascineret af Tunguska-katastrofen, som stadig i dag er et mysterium. Historien slutter med den vildeste cliffhanger, men Ians sjove og smukke sagsmappe i slutningen af tegneserien er et plaster på såret.

Bogdetaljer

Forlag
E-voke
Oversætter
Lea Mejdahl Christiansen
Faustnummer
137742195
ISBN
9788775980383
Antal sider
56

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer