Bog

Sikke en ballade

Af (
2023
)

Anmeldelse

Sikke en ballade

03 aug.23

Herlig og hjertevarm tegneserie om Anna og hendes søsters barndomsoplevelser i 1970'erne efterlader læseren med et smil på læben.

Med masser af humor og hjertevarme fortæller Anke Kuhl om at vokse op i en ret almindelig familie i 70’erne med alt, hvad det indebærer af søskendekærlighed og konflikter, mærkelig voksenopførsel og afprøvning af grænser. 

Anna er en glad pige, der bor sammen med sine forældre og storesøsteren Eva med bedsteforældrene i samme hus. Gode og trygge rammer for et børneliv fuld af sjov og ballade, men også med tænksomme og ligefrem frygtsomme stunder, hvor billederne fra fjernsynet sætter gang i bekymringer om fremtiden. Bogen er en samling af små nedslag i Annas liv, og samlet bliver det til en både underholdende og meget relaterbar skildring af barndommens hverdagsliv med alle dets op og nedture.

Det gør ingen kæmpe forskel, at handlingen tidsmæssigt finder sted i 70’erne, da beskrivelsen af at være barn ikke virker meget forskellig fra den i dag, altså lige bortset fra farveskalaen mht. indretning og beklædning og det totale fravær af diverse devices. Dengang ”i gamle dage” var der bare fjernsynet, men det kunne såmænd også være farligt nok, hvis man da kom til at se det forkerte – som fx nyhederne. Voksenverdenens mysterier er evigt fascinerende, og Anna har heldigvis både farmor og farfar og søsteren Eva til at hjælpe, når far og mor bliver for meget.

Søskenderelationen er et stort tema i bogen, og forholdet mellem de to søstre er virkelig godt og genkendeligt beskrevet. Nogle gange er Eva Annas ærkefjende pga. små konflikter, der bliver store, og andre gange er hun Annas medsammensvorne, når de sammen prøver grænser af og fx går på rov efter noget, der kan bruges som salat til Barbie.

Venskabet og kærligheden er næsten til at tage og føle på i Kuhls sjove og charmerende tegninger, og man kan ikke undgå at blive glad helt ned i maven af at læse om de to pigers oplevelser. 

Bogdetaljer

Secondary title
fra dengang i 70'erne, da Anna var lille
Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Berit Sørensen
Faustnummer
135698156
ISBN
9788762740723
Antal sider
125

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer