Bog

Isens dæmoner

Af (
2021
)

Anmeldelse

Isens dæmoner

12 aug.21

Kursen er sat mod Himalaya på jagt efter Yeh-tehen i et hæsblæsende eventyr i bedste Indiana Jones stil til børn fra ca. 10 år.

Elinor har mistet sin mor og bor på en kostskole. En dag bliver hun hentet af sin moster, Fru Pratt, der er en berømt opdagelsesrejsende. Fru Pratt, med fornavnet Harriet, har viet sit liv til at finde det sagnomspundne væsen Yeh-tehen, der siges at skulle have levet i Himalayas bjerge siden 1100-tallet.

Elinor tages med på den omhyggeligt planlagte ekspedition til Nepal, hvorfra de skal flyve over bjergkæden i luftballon. Med sig har de en lokal sherpa, Ang Norbu, og en rød pandaunge, der har sneget sig med som blind passager. Det skorter ikke på advarsler fra lokalbefolkningen omkring hvor farlig Yeh-tehen er, men Harriet er ligeglad. Efter nogle dage må de lande, da de får øje på en mørk skikkelse i sneen. Det viser sig at være en mand fra en forsvundet ekspedition, og han er dårligt i live. På hans arme ser Elinor, at der er fyldt med dybe rifter som efter kløer, og Elinors frygt bliver langsomt til virkelighed.

Benni Bødkers suveræne evner som historiefortæller og Kristian Eskild Jensens vidunderlige illustrationer supplerer hinanden fornemt i denne historie om mod, accept og medmenneskelighed pakket ind i vilde spændingskurver, hvor man ikke kan gennemskue, hvad der venter på næste side. Benni Bødker kan få sine læsere til at tro på næsten alt, og han har desuden haft sine læsere med over det meste af verden i trygge hænder. Kristian Eskild Jensen er en mesterlig illustrator. Hans smukke, klassiske tegninger tilfører bogen en ekstra lækkerhedsfaktor, og der i det hele taget lagt stor vægt på æstetikken med lærredsryg og smukke detaljer.

Bogdetaljer

Forlag
Corto
Faustnummer
39336197
ISBN
9788793497818
Antal sider
125

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer