Bog

Googol

Af (
2023
)

Anmeldelse

Googol

14 feb.23

Et sælsomt og filosofisk eventyr for de 5-7 årige med illustrationer i verdensklasse.

Googol har 14 søskende og er et lille væsen med et stort hår, som forældrene ikke bekymrer sig synderligt om. Måske opdager de en dag, at der mangler en ved bordet, men så stiller de blot hinanden en masse spørgsmål om, hvorvidt væsnet har husket at børste tænder, eller hvad det mon er blevet til, og så bruger de ikke mere tid på det.

Googol har selv valgt sit navn, hvilket dækker over et nærmest uendelig stort tal. Googol er simpelthen blevet så træt af spørgsmål, og vælger derfor at forlade sit hjem. Men på sin vej ud i verden opdager det, at alle stiller spørgsmål om alt muligt; hvad hedder du, er du en dreng eller en pige, har du tisset af, kan man hedde Googol osv.

På sin færd møder Googol dyr, hestepærer og vandpytter, der alle kan tale, men kommer også igennem en papkasseby, hvori to mænd står med hver deres papkasse på hovedet, så de betragter verden gennem et temmelig unuanceret "kasseundersyn". Heldigvis møde Googol også en rødkælk, som fortæller ham, at han skal gå sine egne veje og ikke lytte til, hvad alle andre siger. Det viser sig at være et fantastisk råd, for Googol ender med at finde frem til det smukkeste i verden, som ikke stiller spørgsmål.

Jeg elsker fortællingens præmis og morale og mere endnu de fuldstændigt fantastiske illustrationer. Historien er forunderlig, surrealistisk og skæv, som mange af de store børnebogsklassikere. ’Googol’ skal læses langsomt med tid til at stoppe op. 

Sproget i bogen er smukt med brug af rim og fremmedord, og der er adskillige referencer til vores egen verden. Bagerst i bogen kan man folde flere sider ud og nyde Googols luftfærd i de smukkeste vandfarver. 

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Oversætter
Oscar K.
Faustnummer
135437719
ISBN
9788771518252
Antal sider
67

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer