Bog

Rosa & Tot

Af (
2019
)

Anmeldelse

Rosa & Tot af Camilla Wandahl

14 jul.19
AfAnnie Christensen
Skribent

Hunden er menneskets bedste ven. Tot er i hvert fald Rosas bedste ven, og nogle gange føles det som om, han er hendes eneste ven. Hundeklubben er en fin letlæsningsserie for alle hundeelskere.

I ’Rosa og Tot’ møder vi Rosa. Lige nu har hun kun én ven i hele verden, og det er hunden Tot. Rosa har det svært i klassen. Hun føler, at den nye pige, Mona, har stjålet hendes bedste veninde, Emma. Hver gang de fniser sammen, gør det ondt i Rosas mave.

Tot er en sød og kærlig hund, men også ret klodset og uopdragen. En dag kommer han på pinligste vis til at lave ravage på et af den lokale hundeklubs træningshold. Tot kunne virkelig godt trænge til at komme på sådan et hold, men Rosa synes, det er flovt, at han ikke er mere lydig. Men måske er det okay at prøve noget, selvom man ikke helt kan det endnu?

I Anton & Santo er Anton bogens fortæller. Han går til agility med sin hund, Santo, der er meget velopdragen og dygtig, og Anton elsker at træne med ham. Han har bare ikke fået fortalt det til sine venner på fodboldholdet endnu, for hvad nu hvis de synes, det er latterligt at gå til agility? Anton kommer derfor i lidt af en knibe, da han skal spille en vigtig fodboldkamp samme dag, der er agilitystævne.

Rosas og Antons veje krydses på grund af deres hunde. De bliver venner og hjælper hinanden med de problemer og følelsesmæssige konflikter, de står i. Bøgerne er henholdsvis 1. og 2. bind i serien Hundeklubben. De er skrevet af Camilla Wandahl, der også er kendt for den populære serie ’Veninder for altid’. Bøgerne er realistiske, velskrevne og fyldt med relaterbare og genkendelige situationer såsom at føle sig uden for, at være bange for at skille sig ud eller for ikke at være god nok til noget. Bagerst i bøgerne giver Camilla Wandahl tips til, hvordan du selv kan få det sjovt med din hund.

Serien er en del af forlaget Høst & Søns ’God læsestart-serie’, som også indeholder de anbefalelsesværdige bøger om vennerne ’Kamma & Kamal’. Forrest i bøgerne er der en vejledning til de voksne om, hvordan de bedst hjælper deres barn til en god læsestart, samt gode råd til, hvad der kan tales om både før, under og efter man har læst. Hundeklubben er dog ikke en serie for de helt nye begynderlæsere, hvorfor mærkatet "God læsestart" kan virke en anelse misvisende. Med et lixtal på 17, et sidetal på over 50 sider og en forholdsvis tætskrevet tekst, er der snarere tale om frilæsning fra 2.-3. klasse.

'Hundeklubben' er en fin og hyggelig serie for de 8-9 årige, der rammer helt i øjenhøjde med målgruppens dagligdag, følelsesliv og sociale dramaer. 

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
46518187
ISBN
9788763861441
Antal sider
51

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser