Bog

I skole

Af (
2023
)

Anmeldelse

I skole

11 sep.23

Fortryllende smuk og magisk fortælling om at kæmpe for noget og mærke fornemmelsen af at svæve, når det lykkes.

Billederne drager og inviterer læseren ind i en filosofisk og svævende fortælling om kreativitet, videbegær og lærdom. Spanske Beatriz Martin Vidal har en helt særlig stil og stemning i sine fortællinger, hvor billederne bærer en stor del af fortællingen og kombinationen af naturalisme og surrealisme spejler barnets indre følelsesverden. Nyd bogen for dens i særklasse smukke billedlandskaber og frisættelse af fantasien.

En gruppe piger skal starte på en ny skole på den første efterårsdag. De er nervøse og spændte, for hvad skal de lære? Hvorfor skal de gå der? Det hele virker svært og mærkeligt. Nogle føler sig ensomme, andre kan ikke lide hinanden. Men på et tidspunkt vil pigerne hver især opdage noget hemmeligt. Noget der ikke står på skoleskemaet og noget, man kun selv kan finde. Nogle vil finde det i matematikkens magi, andre i bøgernes fantastiske verdener og andre igen i naturen eller kampens hede.

Hensat til et klassisk kostskolemiljø følger man pigerne gennem et år fuld af lærdom og tilegnelse af viden og færdigheder. Der er noget antikveret, dragende og mystisk over dette lukkede miljø i lærdommens hellige haller blottet for moderne teknologi. Stemningen føles først sælsom og tryggende fanget gennem pigernes udtryksløse og mutte ansigter. Meningsløsheden viser sig også i en række surrealistiske elementer såsom næblignende hjelme på pigernes hoveder og store frøer, der springer om hovederne på dem. Da pigerne hver især begynder at finde mening i matematikken, idrætten, litteraturen eller naturvidenskaben, begynder de at svæve op, og stemningen bliver lys og let af forventning og glæde.

'I skole' indbyder til refleksion og fordybelse. Budskabet om glæden ved viden og lærdom er smukt og kan samtidig være lidt abstrakt at få hold på, så giv tid til at tage historien ind og læs den gerne flere gange. 

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Oversætter
Dal Michaelsen
Faustnummer
136319574
ISBN
9788771519129
Antal sider
40

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer