Bog

Pagten

Af (
2022
)

Anmeldelse

Pagten

10 okt.22

En meget fin letlæsningsserie om mod og ensomhed i en middelalderlignende verden.

Pigen Venja har mistet sin højtelskede barnepige, som hun vil gøre alt i for at finde, men omstændighederne omkring hendes forsvinden er meget mystiske. Heldigvis får Venja hjælp fra uventet kant.

Venja bor sammen med sin syge og strenge far på et gammelt slot. Udover faren er hendes eneste selskab læreren Rolf, kokken Anine og den vrantne stuepige Elly. Hendes allerbedste ven var barnepigen Inge, men hun er forsvundet, og selvom det virker som om Rolf, Inges kæreste, ved et eller andet, siger han ikke noget.

En dag ser Venja et lille egern udenfor sit vindue, og det kan tale! Egernet hedder Rana, og Venja indgår en pagt med egernet. Hvis Rana hjælper med at finde Inge, skal Venja til gengæld hjælpe Rana.

I bind to ’Hemmeligheden’ møder Venja Ranas talende venner; lossen Evie, den lille syvsover Peter og den utilnærmelige falk Theo, som også gerne vil hjælpe med at finde Inge. Mysteriet bliver mere og mere mærkeligt, samtidig med at hendes fars læge, den sleske Edgar, opfører sig meget besynderligt.

Bøgerne er forholdsvis lange og rigtig spændende, selvom lix-tallet er i den lave ende. En svær kunst, som Gry Kappel Jensen i den grad mestrer. Forsiderne er virkelig smukke, og heldigvis er illustrator Andreas Erstlings farverige tegninger også drysset rundt i bøgerne med gavmild hånd. Hans stil minder mig en smule om Per O. Jørgensens verdensklasse-illustrationer og medvirker til, at den samlede oplevelse bliver endnu bedre. Der er planlagt seks bind i alt, og jeg er spændt på om Gry Kappel Jensen formår at holde spændingsniveauet. 

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Faustnummer
134309105
ISBN
9788740688153
Antal sider
107

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer