Bog

Snekatteprinsen

Af (
2022
)

Anmeldelse

Snekatteprinsen

30 sep.22

Flot nordisk manga til store børn. En vellykket debut, der vil tiltrække børn, der kan lide graphic novels, katte og fantastiske eventyr.

Bogens hovedperson er Syv, der er syvende og yngste killing i rækken af snekatteprinser. Han elsker at høre sin far fortælle sagnet om Urkongen, som beskyttede deres bjerg, indtil de snu ræve stjal hans krone, der var lavet af aura og fyldt med magi. Rævene kastede samtidig en forbandelse over snekattene, og den store Urkonge forsvandt.

Da Syvs far dør, beslutter hans ældre brødre, at de vil af med ham, fordi han er alt for populær hos deres sultende befolkning. Derfor lokker under falske forudsætninger Syv til at drage alene ud for at finde den magiske krone og den retmæssige konge. Den rødhårede pige Kit slår følge med Syv, selvom han synes, at hun er lidt mærkelig. Undervejs på deres færd, må Syv revurdere mange af de ting, han har troet fuldt og fast på.

Fortællingen indeholder temaer som i ’Løvernes konge’ og ’Ringenes herre’, hvor en lille hovedperson skal på en stor og farlig rejse for at finde en vigtig ting, der kan ændre magtbalancen. Heri er det dyr, der har hovedrollerne, og det er særlig tillokkende for de lidt yngre læsere.

Som med serien ’Nordlys’ er Dina Norlund også inspireret af naturen, magien og mytologien, og det var ovenikøbet en lille kat, der gav hende inspiration til bogen.

Historien byder på masser af spænding i en smuk atmosfærisk mangalignende verden fyldt med stærke farver, ganske som man kan opleve, når nordlyset farver himlen. Forfatter og illustrator Dina Norlund gør meget ud af at afspejle karakterernes følelsesmæssige reaktion i både ansigtsudtryk og kropssprog.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Eva Mosegaard Amdisen
Faustnummer
133976515
ISBN
9788740676761
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer