Bog

Lulu Lukøje - i drømmenes dyb

Af (
2024
)

Anmeldelse

Lulu Lukøje - I drømmenes dyb

18 mar.24

Endnu et vidunderligt eventyr om Lulu, som hjælper de drømmeløse med at finde drømme.

Lulu sover ikke som alle de andre børn. I stedet bruger hun nætterne på at køre drømmebus med passagerer til Drømmeland, hjulpet af sin gode ven den lille mekanin Tier. De flyver rundt i byen og samler alle op, som har brug for at drømme. Drømmeland ligger ved folden til Mellemrummet, og her sættes passagererne af i hver sin drømmeverden. I nogle drømmeverdener kan man møde løver eller isbjørne, veje besat med store slikkepinde, undersøiske universer med eksotiske dyr og flyvende kæmpedrager med venlige smil.

En nat bliver den store bredskuldrede mand Melander siddende bagerst i bussen. Selv efter at have besøgt 58 drømmeverdener virker han ikke som om, han vil af. Det eneste han ved er, at han skal endnu dybere ind i Drømmeland. Da bussen skal tankes op på Gotfreds tankstation, møder de beaglefisken, som kan hjælpe den store mand med at finde, det han søger. Måske langt inde i Drømmeland hos den syngende himmelhval, der bor i stjernevrimlen.

Adam O. kan fortælle historier, der næsten får mit hjerte til at briste. Ikke blot fordi hans fortællinger indeholder lige dele vemod, skønhed og eftertænksom klogskab, men særligt fordi han med sine uhørt smukke illustrationer får mig overbevist om, at magiske skabninger som himmelhvaler findes. De kan synge, når du føler dig alene og har også brug for dig.

Historien og Lulu, Tier og deres magiske bus er helt vidunderlig, og Adam O. viser gang på gang hvilken stor og fin historiefortæller han er. Han giver dem, der føler sig anderledes, bange eller alene, en følelse af fællesskab.

Adam O. kan tegne både magiske universe og store rare drager, flyvende hvaler og ulykkelige mennesker side om side. Beaglefisken, der ligner verdens bedste lykkedrage Falkor, har Adam O. udstyret med store sørgmodige øjne, og da den viser dem vejen til den lille røde planet, opløses intensiteten lidt, da man ser planeten på afstand, hvor bussen holder parkeret på undersiden af planeten og nærmest ’hænger fast’, mens Melander, Lulu og Tier går op langs rundingen til huset, hvor August sidder på taget.

Der er adskillige magiske busser og jeg må snart have en! Enten en drømmebus som Lulus, måske en fantastisk bus som bogen af samme navn eller en bus som Esmeralda i serien Den rustne verden

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
137863766
ISBN
9788702407709
Antal sider
0

Anmeldelse

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer