Bog

Gullivers rejser (Ved Maj Bylock, Anne Krogh Hørning)

Af (
2021
)

Anmeldelse

Gullivers rejser

23 maj.22
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Fortællingen om Gullivers rejser blev udgivet i 1726. Denne letlæste udgave er rigtig fin og henvender sig til børn fra cirka 8 år, der holder af et godt eventyr.

Gulliver er skibslæge og sejler mod Stillehavet ombord på skibet Antelope fra Bristols kyst d. 4. maj 1699. Skibet forliser, og da Gulliver vågner på land, er han alene og fastspændt til jorden. Han er taget til fange af lilleputterne!

Lilleputterne er så små, at der skal 1000 af deres stærkeste mænd, til at få Gulliver løftet op på en særlig vogn, som skal transportere ham til hovedstaden. Da de slipper ham løs, er det udelukkende fordi, at han skal hjælpe lilleputterne mod kejseren af Blefusco, der vil tage magten i landet. Gulliver er en stor hjælp for lilleputterne, særligt da slottet brænder, og han tisser flammerne ud. Men mange lilleputter vil af med ham, bla. fordi han spiser for meget.

Gulliver flygter og kommer hjem til England med et fragtskib. Men han overmandes snart af udlængsel, og d. 20. juni 1702 går han ombord på skibet Adventure. Da skibet lægger til land for at proviantere, ser besætningen til deres rædsel, at øen er befolket af kæmper. Og ganske som på lilleputternes ø kommer Gulliver ud for de mest forunderlige ting.

Dette er en både spændende og sjov genfortælling af en af de store klassikere. Maj Bylock har gjort fortællingen tilgængelig for den unge læser uden at gå på kompromis med bogens skævhed og absurditeter. Sproget er letlæseligt, men Maj Bylock formår alligevel at få fortalt den gode historie. Jeg er sikker på at fortællingen om Gulliver vil henvende sig til de børn, der ikke går af vejen for et godt eventyr.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Oversætter
Anne Krogh Hørning
Faustnummer
61573135
ISBN
9788775493104
Antal sider
84

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser