Bog

Mørkets by

Af (
2023
)

Anmeldelse

Mørkets by

28 mar.23

En barskt eventyr om en mulig fremtid i Danmark, hvor et uforklarligt mørke er ved at opsluge verden og slå alt det gode ihjel.

På gården, hvor Jonathan holdes fanget, er en af hans opgaver at fodre den enorme pytonslange med både frosne rotter og levende kyllinger. Jonathan har hukommelsestab og har forsøgt at flygte fra gården. Dog kender hans fangevogter mosen omkring gården som sin egen bukselomme. Han har desuden sat adskillige skjulte rævefælder op.

På grund af sine flugtforsøg, har Jonathan fået frataget nogle af sine få privilegier. En dag lykkes det ham dog endelig at flygte, og hunden Dickie slår følge med ham. De ankommer til en mindre by, hvor de møder en kvinde og to hunde, der går på bagbenene, så de ligner mennesker. De skynder sig videre, og det varer ikke længe, før de kommer til et hus, hvor familien modtager ham og råber "Jonathan". Han er helt forvirret, og det viser sig, at de fremmede mennesker er hans forældre og lillesøster. Langsomt går det op for ham, at verden er ved at blive indhyllet i mørke, og masser af sære dyr bevæger sig rundt i Byen nær ved. Sammen med nabodatteren Sigrid beslutter han at rejse til Byen for at finde ud af, om de kan stoppe mørket.

'Mørkets by' er en velskrevet og rigtig spændende roman, som også både er uhyggelig og hård læsning. Historien foregår i flere verdner, men de samme karakterer går igen, dog uden altid at kunne genkende hinanden. De fleste dyr er temmelig utilregnelige, dog ikke Dickie, der rent faktisk er en helt, som bekæmper den tiltagende ondskab. Kapitlerne er korte, handlingsforløbet er råt og tempofyldt, og der bliver ikke sparet på detaljerne.

Fortællingen henvender sig til børn som godt kan lide bøger, der både skræmmer, men også indbyder til eftertænksomhed. Ikke kun pga. tematikkerne, men også fordi alle svarene ikke bare serveres.

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Faustnummer
135331716
ISBN
9788762738294
Antal sider
188

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer