Bog

Min!

Af (
2023
)

Anmeldelse

Min!

05 jul.23
AfLine Hoffgaard
Skribent

En sjov billedbog for børnehavebørn om den svære kunst at dele sine ting med andre.

Denne skønne billedbog tager hul på, hvor svært det kan være at dele sine ting med andre ved at lade Sally løbe linjen ud og selv indse, at det nok, når alt kommer til alt, er sjovere at deles om tingene og have nogen at lege med. Bogen giver både plads til grin og snakke om venskab, grænser og følelser for de mindste.

Nico skal på legeaftale hos Sally, men Sally vil ikke have, at han skal lege med bamseegernet. Så mor foreslår at lægge bamsen ind i skabet. Men så kommer Sally i tanke om alle de andre ting, hun heller ikke vil dele med Nico og begynder at slæbe alt sit legetøj og hele hjemmets møbler derind. Selv mor ender med at blive proppet i skabet.

Med humor og stor overdrivelse i illustrationerne er 'Min!' en herlig billedbog at læse med de yngste. Som en anden lille bomstærk Pippi Langstrømpe kan Sally både løfte sofaen og badekarret. Efter Sally også har båret legekammeraten Nico ind i skabet, er der pludselig så tomt og Sally føler sig alene. Der kommer lyde inde fra skabet. Mon de leger derinde? Sally åbner skabet, og det hele vælter ud. Nu er alle tingene blevet en stor spændende hule, og alle må godt være med til at lege i den.

Svenske billedbogsforfattere kan altså noget med at tage relevante emner op uden overforklaringer og holder sig på børnenes banehalvdel. Alle kan have brug for at have noget for sig selv, og i historien italesættes jalousi og ejerfornemmelser ikke på noget tidspunkt, og hermed gøres barnets behov ikke til skamme. Selvom det hele sættes på spidsen, kan man samtidig læse lidt voksenpædagogik ind i historien, når moren lader Sally drage sine egne erfaringer.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Camilla Schierbeck
Faustnummer
136084402
ISBN
9788727023502
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser