Bog

Velkommen til Pandorien

Af (
2021
)

Anmeldelse

Velkommen til Pandorien

26 okt.21

Utrolig smuk tegneserie til børn fra ca. 8 år, der elsker farver, flotte illustrationer, fantasy og spænding.

Forsiden fanger med blikket med det samme, og indeni venter eventyr og fart på både farver, former og handling.

Da Nola bliver otte år, får hun en særlig spilledåse af sin far. Spilledåsen har tilhørt hendes nyligt afdøde mor Anna. Nola opdager, at der indeni spilledåsen er en pige, som vinker til hende. Pigen får forklaret Nola, at hun skal dreje nøglen i bunden for at komme ind i spilledåsen, og Nola ankommer lidt overrasket til landet Pandorien, hvor hun finder pigen fra spilledåsen, Andrea, der bor sammen med sin lillebror Igor og sin syge mor Mathilda. Mathilda forveksler Nola med Nolas mor Anna, som åbenbart ofte besøgte Pandorien. Men hvorfor er Mathilda syg, og hvorfor fortalte Anna ikke sin datter om Pandorien?

Efterhånden bliver Nola mere og mere fortrolig med at rejse til Pandorien for at besøge sine venner. Hun ankommer på Kong Hektorians 350-års fødselsdag, hvor der er pandorianere overalt i gaderne. Men det er ikke sikkert for Nola at vandre rundt mellem så mange pandorianerne, og da hendes camouflagepulver holder op med at virke, befinder hun sig pludselig i stor fare.

Nola oplever en forunderlig verden i Pandorien, mens hendes liv hjemme med faren er temmelig roligt. Man fornemmer, særligt gennem det dæmpede lys, der bruges, når hun er hjemme, den dybe hengivenhed mellem Nola og hendes far.

Den franske tegneserieduo er allerede klar med bind to, og bind tre og fire er på trapperne. Jeg glæder mig meget over, at der kommer så mange fine tegneserier i tiden. For dem der ikke kan få nok af glitrende tegneserier, er der flere at vælge imellem. Gode bud på noget der ligner er ’Nordlys’ af Malin Falch, ’Spøgelsesven’ af Michelle Tol og ’Magiline’ af Sylvia Douyé.

Bogdetaljer

Forlag
Cobolt
Oversætter
Lisa Kristensen Villeneuve
Faustnummer
61348174
ISBN
9788770858977
Antal sider
60

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer